Fűzvölgyi Agrár Zrt: Repceolaj a sertéságazat helyett

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 03. 30. 11:28

Repceolaj sajtolására alkalmas prést helyeztek üzembe a Fűzvölgyi Agrár Zrt.-nél; az olajüzemben a piaci igényektől függően ipari és emberi fogyasztásra alkalmas repceolajat is elő tudnak állítani – írta szerdai számában a Zalai Hírlap.
MTIA 7,8-8 ezer tonnás éves kapacitású berendezés és beépítése összesen 170 millió forintba került, amit a Fűzvölgyi Agrár Zrt. saját forrásból finanszírozott. Az üzemben jelenleg biodízelt állítanak elő, a sajtolásból visszamaradt repcepellettel pedig az állatokat takarmányozzák – nyilatkozta a lapnak Tóth István, a mezőgazdasági vállalkozás elnöke.

Szűcs László vezérigazgató azt közölte a lappal, ha a jogszabályok lehetővé teszik, a traktorokat is az itt előállított olajjal működtetik majd, és a dél-zalai térségben kívánják megtermelni az Arago cégcsoport gépeinek működtetéséhez szükséges biodízelt is.

Szűcs László szólt arról is, hogy az olajüzem kialakításával párhuzamosan megszűnt a veszteségesen működő sertéságazat a Fűzvölgyi Agrár Zrt.-nél. A magas önköltség miatt a sertéságazat évente 30 millió forint veszteséget termelt. A munkájukat elvesztett dolgozók egy részét az egy hónapja működő olajüzemben kívánják tovább foglalkoztatni – írja a vallalkozoinegyed.hu.

Kapcsolódó cikkeink