Fűszerüzemet avattak Nagytarcsán

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 06. 16. 11:25

Műszakonként tíz tonna kapacitású gyártóüzemet adott át Nagytarcsán az Innovofoods Zrt. Az egyebek mellett saját fejlesztésű levesporokat, különleges fűszerkeverékeket, pudingporokat, instant kávékat és teákat előállító vállalat a magyar mellett nemzetközi piacokon is megjelenne.

kave

Saját laboratóriumában, a szigorú nemzetközi élelmiszerszabványnak (International Food Standard, IFS) és az uniós előírásoknak egyaránt megfelelve fejleszti minimális adalék- és ízfokozó anyagot tartalmazó termékeit az Innovofoods Zrt. A száz százalékban magyar tulajdonban álló cég pénteken adta át 1000 négyzetméteres gyártócsarnokát: a nyolcórás műszakonként 10 tonnás keverési kapacitású üzem félmilliárd forintos beruházásból épült meg Nagytarcsán.

Annak érdekében, hogy az alapanyagok természetes ízvilága minél inkább érvényesülhessen, a cégnél minimalizálják a só- és nátriumtartalmat, a mesterséges ízfokozókat és adalékanyagokat pedig szintén a lehető legalacsonyabb szintre szállítják le. A cég kiemelt hangsúlyt fektet a minőségbiztosításra is: a felhasznált alapanyagokat ellenőrzött, az IFS-en túlmenően ISO és BRC (British Retailers Consortium) tanúsítványokkal rendelkező beszállítóktól szerzik be. Külön gondot fordítanak a termékminták ellenőrzésére a helyszíni laboratóriumban, ahol minden alapanyag kémiai, élelmiszer kémiai, mikrobiológiai és organoleptikus vizsgálaton esik át.

Kapcsolódó cikkeink