Füstölgők: tartsuk be a tilalmat, ha tudjuk!

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 03. 30. 10:10

Elsejétől már büntetik az új dohányzási törvény megszegőit. A Füstölgők Társasága számos ponton nem tartja életszerűnek a törvényt, mégis jogkövető viselkedésre kér minden dohányost.

A tavaly megszavazott új, a nemdohányzók védelméről szóló törvény január 1-én lépett érvénybe, 3 hónapos türelmi idővel. Vasárnaptól már nem csak figyelmeztetnek az ellenőrző hatóságok, hanem büntetnek is. A Füstölgők Társasága szerint most fog megmutatkozni, hogy a törvény számos ponton nem életszerű, betartathatatlan, ezért módosításra szorul.

A Füstölgők Társasága aggályosnak látja a teljes dohányzási tilalom bevezetését mind a munkahelyek, mind a szórakozóhelyek és éttermek esetében. Ezek a rendelkezések nem a dohányzás visszaszorításához, hanem a passzív dohányzás mértékének növekedéséhez vezetnek majd, és megfosztják a dohányosokat önrendelkezési joguktól.

A társaság síkra száll azért, hogy ha valaki felnőttként úgy dönt, hogy dohányzik, az tehesse ezt civilizált, emberi körülmények között, ugyanakkor fontosnak tartja a fiatalkori dohányzás visszaszorítását is. Reméli, hogy egy ezt célzó, hosszú távú prevenciós stratégia megalkotásának a szándéka is megjelenik majd a törvényben- áll a társaság közleményében.

Kapcsolódó cikkeink