Friss tojás,több mint 90 féle sonka, 28 féle kalács és több millió darab édesség az Auchan húsvéti kínálatában

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 03. 16. 11:23

Az Auchan áruházak kizárólag hazai beszállítóktól származó tojáskínálatának legkeresettebb termékei a húsvéti időszakban a mélyalmos és a nagyméretű, illetve a darabonként vásárolható lédig tojások, melyek már 35 forintos áron kaphatóak. Az ünnepek alatt realizálódik az áruházlánc éves sonka forgalmának 20 százaléka, a tavalyi évben több mint 700 tonnát értékesítettek, a választék idén meghaladja a 90 féle terméket. A húsvéti bővített pékáru kínálatában már gluténmentes termékek is megtalálhatóak, de a hagyományos kalácsot, kenyeret kedvelőket is széles választékkal várják. Édességből várhatóan 2,5 millió darab fog fogyni, az áruházba látogatók már 49 forintos áron is beszerezhetik a különféle figurákat.

Auchan fonott_kalacsMélyalmos és nagyméretű tojások magyar termelőktől

A tavalyi évben több mint 46 millió darab tojás fogyott az Auchan áruházakban, az idei húsvéti szezonban egy számjegyű növekedést vár az áruházlánc. A legnagyobb forgalom idén is közvetlenül a húsvét előtti napokban várható, de a vásárlók jellemzően már több mint két héttel az ünnepet megelőzően megkezdik a tojások beszerzését. A legkeresettebbek a mélyalmos és a nagyméretű tojások, megfigyelhető, hogy a vásárlás egyre inkább a nagyobb, szebb tojások irányába tolódik el. Az áruházlánc kizárólag magyar termelőkkel áll beszállítói kapcsolatban, a széles sajátmárkás választékon túl pedig nagy számban kínálja a termelők által forgalmazott tojásokat is. Csakúgy, mint tavaly, idén is nagyon népszerűek a darabra vásárolható, L-es és XL-es méretű lédig tojások, melyek már mindegyik Auchan áruházban megtalálhatóak. Az áruházlánc akciókkal is készül a szezonban, így a lédig L-es tojások már 35 forint/darab áron kaphatóak.

Minőségi, hagyományos, pácolt és füstölt sonkák a húsvéti asztalra

A húsvéti időszakban realizálódik az éves sonka forgalom 20 százaléka, a tavalyi ében több mint 700 tonna fogyott a szezonban. Az Auchan áruházak húsvéti sonka választéka közel 50 százalékkal bővül az ünnepekre, így az idei kínálat is több mint 90 féle termékből áll. A húsvéti sonka választék 85 százaléka hazai beszállítóktól érkezik. A vásárlók egyre inkább a magasabb minőségű termékeket keresik, illetve a hagyományos, pácolt és füstölt termékeket. A legkeresettebb hagyományos érlelésű termékek a parasztsonka és parasztlapocka, valamint a füstölt tarja és füstölt csülök. Az áruház csemegepultjában a Tájaink Ízei sajátmárkás termékek is kaphatóak, nagyon népszerű a tányérsonka, a törpe sonka és a sertés dió, melyek hagyományos eljárással készülnek, és nem tartalmaznak tartósítószert. Az utóbbi évek tendenciájának megfelelően tovább növekedett az egészségesebb, kevésbé zsíros termékeket előnyben részesítők köre, így az áruházlánc is egyre szélesebb választékot kínál a baromfiból készült sonkákból is. A termékek kiválasztásakor a vásárló számára a legfontosabb szempont a minőség, az ár, a termékek súlya, színe, illata, illetve az, hogy milyen eljárással készült. Idén a sonkafélék kilogrammonkénti ára 850 forinttól 9.999 forintig terjed.

Helyben sütött, csomagolt és gluténmentes kalácsok a kínálatban

A 2015-ös húsvéti szezonban közel 22,5 tonna, mintegy 150.000 darab kalács fogyott az Auchanban, a legtöbb vásárló még mindig az 500 grammos fonott kalácsot keresi. Idén 14 féle friss, helyben sütött kaláccsal és 3 féle bejglivel, valamint 14 féle csomagolt kaláccsal és csomagolt mákos és diós tekerccsel készülnek az áruházak az ünnepekre. Az áruházlánc bővítette gluténmentes kínálatát is, így nem csak kenyérből, hanem kalácsból is található gluténmentes választék a polcokon. A hagyományos termékek ára 200 forint alatt kezdődik.

Több százezer csokoládé figura és növekvő diabetikus, laktóz- és gluténmentes édesség választék

Az Auchan áruházak idén összesen 2,5 millió darab édesség értékesítésére készülnek, melyből több mint 800 ezer figura és 900 ezer csokitojás értékesítésére számítanak. A vásárlók jellemzően az utolsó héten szerzik be a desszerteket, és egyre tudatosabban választanak. A kereslet a tejcsokoládé felé mozdult el, leginkább a 30 százalék feletti kakaó tartalmú termékeket keresik a fogyasztók, míg a tejbevonók kereslete csökkent. A speciális termékek iránti növekedő keresletre válaszul az áruházlánc a diabetikus kategóriában is szélesítette portfólióját, illetve laktóz- és gluténmentes termékeket is kínál. Mivel ezen termékek gyártása és előállítása szigorú előírásokhoz kötött, így a diabetikus mintegy 20 százalékkal, a laktóz- és gluténmentes édességek pedig 30-40 százalékkal lehetnek drágábbak a hagyományos technológiával készült termékeknél. A húsvéti édesség kínálat árai széles skálán mozognak, a legalacsonyabb árú, 49 forintos figurától kezdve a 3.000 forintos prémium desszertig találhatóak édességek a polcokon.

Tavaszi, ünnepi dekoráció kültérre és beltérre is

A húsvéti dekorációkra minden évben nagy a kereslet, elsősorban a tojásfestés és díszítés témakörében készülnek széles választékkal az Auchan áruházak. A kültéri dekorációs termékek iránti kereslet a hőmérséklet emelkedésével növekszik, először a balkon és a terasz díszekre mutatkozik az igény, majd az idő melegedésével a kerti bútorok iránt is. A húsvéti szezonban leginkább olyan az apró termékeket keresik a vásárlók, mint a kaspók, fonott kosarak, tavaszi betűzők, kültéri mécsesek, virágágyás dekorációk, sziklakert dekorációk és ajtó dekorációk, amivel otthonunkat és kertünket is tavaszi színekbe öltöztethetjük.

Kapcsolódó cikkeink