Franciaország csökkenti a húskészítmények nitrittartalmát
A francia parlament jogszabályt fogadott el, amelynek célja fokozatosan csökkenteni a feldolgozott húskészítményekbe kerülő nitrit mennyiségét, emellett pedig június végére elrendelte a nitritfogyasztással kapcsolatos potenciális egészségügyi kockázatok áttekintését is.
A nitritsókat széles körben használják a felvágottak, kolbászok és sonkák eltarthatóságának növelésére. Jelenleg a húskészítmények 90%-a tartalmaz nitritet, de néhány nagyobb vállalat (például a Nestlé tulajdonában álló herta és Fleury Michon) már nitritmentes termékekkel is kísérletezik.
A WHO 2015-ben a feldolgozott hústermékeket rákkeltőnek minősítette épp a tartósításukhoz használt nitrát, nitrit, illetve füstölés miatt.
Az új törvény a 2023-tól szóló tiltás helyett a fokozatos kivezetésre határozott meg menetrendet, és végrehajtása már az áprilisi választások utáni új kormány hatáskörébe fog tartozni.
Kapcsolódó cikkeink
Franciaországban is elindult a Kaufland piactere
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A francia állam 8 millió eurós sürgősségi segélyt utal a déli erdőtűzben károsult gazdáknak
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Franciaországban lisztériás megbetegedések miatt visszahívtak sajttermékeket
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új befektető érkezik a Real Nature Kft.-hez – a stabilitás és a növekedés jegyében
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A Kifli.hu történetének második legerősebb hetét hozta az iskolakezdés
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A Lidl folytatja az UEFA Európa-ligával és az UEFA Konferencia-ligával való partnerségét
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >