Franciaország csökkenti a húskészítmények nitrittartalmát
A francia parlament jogszabályt fogadott el, amelynek célja fokozatosan csökkenteni a feldolgozott húskészítményekbe kerülő nitrit mennyiségét, emellett pedig június végére elrendelte a nitritfogyasztással kapcsolatos potenciális egészségügyi kockázatok áttekintését is.
A nitritsókat széles körben használják a felvágottak, kolbászok és sonkák eltarthatóságának növelésére. Jelenleg a húskészítmények 90%-a tartalmaz nitritet, de néhány nagyobb vállalat (például a Nestlé tulajdonában álló herta és Fleury Michon) már nitritmentes termékekkel is kísérletezik.
A WHO 2015-ben a feldolgozott hústermékeket rákkeltőnek minősítette épp a tartósításukhoz használt nitrát, nitrit, illetve füstölés miatt.
Az új törvény a 2023-tól szóló tiltás helyett a fokozatos kivezetésre határozott meg menetrendet, és végrehajtása már az áprilisi választások utáni új kormány hatáskörébe fog tartozni.
Kapcsolódó cikkeink
Monoprix és Amazon: újabb 22 francia városban elérhető a házhozszállítás
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >68 millió eurós beruházással bővíti franciaországi gyártókapacitását a Coca-Cola Europacific Partners
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Shein: állandó boltokkal lép be Franciaországba – ellenállásba ütközve
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntarthatósági fordulópont előtt a magyar szállítmányozás
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Svédasztal az iskolákban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Októberben folytatódott a kilátások javulása, a GKI konjunktúra indexe tizenhárom havi csúcsára ért fel
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >