Franciaország csökkenti a húskészítmények nitrittartalmát
A francia parlament jogszabályt fogadott el, amelynek célja fokozatosan csökkenteni a feldolgozott húskészítményekbe kerülő nitrit mennyiségét, emellett pedig június végére elrendelte a nitritfogyasztással kapcsolatos potenciális egészségügyi kockázatok áttekintését is.
A nitritsókat széles körben használják a felvágottak, kolbászok és sonkák eltarthatóságának növelésére. Jelenleg a húskészítmények 90%-a tartalmaz nitritet, de néhány nagyobb vállalat (például a Nestlé tulajdonában álló herta és Fleury Michon) már nitritmentes termékekkel is kísérletezik.
A WHO 2015-ben a feldolgozott hústermékeket rákkeltőnek minősítette épp a tartósításukhoz használt nitrát, nitrit, illetve füstölés miatt.
Az új törvény a 2023-tól szóló tiltás helyett a fokozatos kivezetésre határozott meg menetrendet, és végrehajtása már az áprilisi választások utáni új kormány hatáskörébe fog tartozni.
Kapcsolódó cikkeink
Auchan új stratégiát hirdetett az Auchan Franciaországban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Városokban kezd terjeszkedni az E.Leclerc
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A francia kormány kezdeményezte a Shein webáruházának felfüggesztését, miközben megnyílt az első fizikai üzlete Párizsban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Friss kutatás: A magyarok szerint ezek a karácsony elengedhetetlen részei
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Több, mint 5 millió forint adomány a jótékonysági borárverés eredményeként
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A Lidl, a Novartis és a HungaroControl is a legjobb munkahelyek között
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >
