Fotel kávéház és étterem

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 12. 16. 08:00

Budapesten talán nincs még egy olyan vendéglátóhely, amelyik reggel fél 8-kor már várja a reggelizni vágyókat, és hajnali 4-ig üzemel a melegkonyha. A több mint húszórás nyitva tartás praktikusan öt szakaszra osztható, és valamennyi periódusban más-más jellegű vendéglátást kínálnak a Fotelben. A cél egy olyan vendégkör – a felső középréteg – megtalálása, akikre az Andrássy úton eddig még nem gondolt senki.De miért pont Fotel? A „tudományos” névválasztás szabályai szerint a könnyen, jól megjegyezhető név 5 betűből áll, és két magánhangzót tartalmaz. Legyen akkor… Fotel. Így az étlapon található ételcsoportok elnevezése is adott, nem előételeket, főételeket és desszerteket kínálnak, vannak viszont sámlik, hokedlik, szófák, kanapék, hintaszékek és puffok. Az elnevezés ráadásul otthonosságot, családiasságot sugall, és erre manapság szintén nagy az igény a vendéglátásban.
A kétszintes étterem kialakítása is minden merevségtől mentes, laza, könnyed. Mintha tényleg nem is az Opera közvetlen közelében, az Andrássy úton lennénk.
A kínálatban reggeli ételek (helyben sütött pékáruval!) és a házias, magyaros irányvonalú konyha elemei találhatók. A káposztás cvekedlitől a velős borjúlábon, a gombapaprikáson, a brassóin át a sörben pácolt báránycsülökig széles a választék, azok számára is, akik akár a hajnali órákban indulnak valami meleg ételt keresni.
Budapest VI., Andrássy út 2.
Konyhafőnök: Buzsánszki Rafael
Tervező: Bagosi Imre, Németh Róbert

Kapcsolódó cikkeink