Forráshoz jut a vidéki turizmus

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 11. 25. 00:03

A vidéki turizmus támogatására december 16-ig lehet szubvenciót igényelni az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból. A kapott összeg elérheti a 200 ezer eurót.

A támogatandó célok között szerepel a falusi szálláshely és a kapcsolódó szolgáltatások kialakítása, illetve azok bővítése és korszerűsítése is. Támogatandó a lovas-, a vadászati-, a horgász-, a borászati- és a kerékpáros turisztikai szolgáltatás is. Nem jár viszont támogatás a terepmotoros, a quad és a terepkerékpáros szolgáltatáshoz.
Az elszámolható kiadások között lehet építés, berendezési tárgy beszerzése, infrastruktúra létrehozása. Nem jár támogatás termőföld és ingatlan vásárlására, bérleti díjra és konferencia-turizmusra sem. A támogatás összege ügyfelenként – egymást követő három pénzügyi évben – 200 ezer euró. Borturizmusnál a felső határ 100 ezer euró. A támogatás mértéke 60 százalék, hátrányos helyzetű térségekben az elszámolható költségek 65 százaléka fizethető ki. A nonprofit szervezetek 100 százalékos támogatásban részesülnek.
Támogatást idén december 16-ig lehet igényelni, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal honlapjáról letölthető nyomtatványon. Jövőre május 1. és 31. között kell beadni az igénylést – közli az Origo.
Kapcsolódó cikkeink