Forralt bor, disznóvágás és pezsgőkészítés az Etyeki Pikniken
A hagyományos borkóstolók mellett disznóvágáson vehetnek részt, valamint a helyi kézművesek termékeivel és azok elkészítésével is megismerkedhetnek a látogatók hétvégén a téli Etyeki Pikniken.
Rókusfalvy Pál, a szombati rendezvény főszervezője a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! és az M1 aktuális csatorna közös műsorában pénteken azt mondta: az etyeki piknik különlegessége, hogy a látogatók nemcsak helyi finomságokat kóstolhatnak, hanem a termelőkkel megismerkedve nyitott műhelyeken tanulhatják meg a recepteket. A hétvégén többek között a Gingalló csokoládéműhely is bemutatót tart, ahol a forró csokitól a csokinyalókáig számos finomságok megízlelhetnek majd az érdeklődők – fűzte hozzá.
Kiemelte: a program összeállításánál az egész családra gondoltak, míg a szülők a borkészítés fortélyaival ismerkednek vagy a kézművesvásárt fedezik fel, addig a legkisebbek fűtött termekben néznek majd filmeket. A gasztrosétányon nemcsak a délvidéki ízvilág szerint elkészített disznótoros étkekkel, hanem sváb és erdélyi finomságokkal, hagyományos magyar újévi ételekkel is várják az érdeklődőket – tette hozzá Rókusfalvy Pál. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Stílus újragondolva- megújult a Hungaria pezsgő!
Új, a stílust és az eleganciát még inkább hangsúlyozó külsővel…
Tovább olvasom >Két karácsonyi vásár nyílik Budapesten november 15-én
Budapesten két népszerű karácsonyi vásár is megnyitja kapuit november 15-én,…
Tovább olvasom >Magyar siker a világ legjobb borászatainak rangsorában: a Szepsy Pince a 43. helyen
2024-ben is közzétették a World’s Best Vineyards rangsorát, amely az…
Tovább olvasom >További cikkeink
30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Huszadik alkalommal adták át a Hégető Honorka Díjakat
Idén 20. alkalommal adták át a Hégető Honorka Díjakat, rekordszámú,…
Tovább olvasom >Ma kezdődik a World Science Forum Budapesten
Ma kezdődik Budapesten a World Science Forum (WSF – Tudomány…
Tovább olvasom >