Élelmiszerkönyv-fejlesztés a minőségi péktermékek érdekében
A minőségi péktermékeket készítő magyar sütőipari cégek érdekében a fogyasztói tudatosság emelésére, valamint a Magyar Élelmiszerkönyv további fejlesztésére van szükség – hangzott el a Földművelésügyi Minisztérium, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Pékszövetség képviselői között tartott megbeszélésen.
A résztvevők véleménye szerint fel kell hívni a vásárlók figyelmét, hogy a tisztességtelen vállalkozások azzal bújnak ki az idén nyáron életbe lépett új beltartalmi és minőségi előírások alól, hogy más néven – például kenyér helyett buciként – forgalmazzák termékeiket. Ezzel pedig nem csak versenyelőnybe kerülnek, hanem sok esetben a fogyasztókat is megtévesztik. Az egyeztetésen egyetértettek abban, hogy a probléma megoldását jelentősen segítheti a fogyasztói tudatosság emelése is. //
Kapcsolódó cikkeink
A Nébih cukkini vetőmagot vizsgált a Szupermenta programban
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei cukkini vetőmagokat vizsgáltak a…
Tovább olvasom >Csapdázással segíti a Nébih a zárlati károsítók felderítését
A hazai mezőgazdaság és növényvilág szempontjából rendkívül jelentős a kiemelt…
Tovább olvasom >Kiszámíthatatlan szezont hozott 2025 a csonthéjas gyümölcsök piacán
Ellentétes tendenciák jellemzik a 2025-ös csonthéjas gyümölcsszezont világszerte: miközben egyes…
Tovább olvasom >További cikkeink
MBH-elemzés: A vártnál jobb GDP adatokat közölt a KSH
2025 második negyedévében a KSH által közzétett GDP adatok az…
Tovább olvasom >Forró augusztusban bíznak a sörgyártók
A tavalyi közel három százalékos növekedést követően az idei első…
Tovább olvasom >Gulyás Gergely: kiterjeszti a kormány a kistelepülési élelmiszerüzletek támogatási programját
Kiterjeszti a kormány az 5000 fő alatti településeken indult élelmiszerüzlet-támogatási…
Tovább olvasom >