Folyamatosan figyelik a sertéshús áfacsökkentésének hatásait
A kormányszóvivő szerint folyamatosan figyelemmel követik a sertéshús áfája csökkentésének hatásait, és ezekből „nyilvánvalóvá válik”, hogy hasonló lépést be lehet-e vezetni más ágazatokban.
Kovács Zoltán az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában azt mondta, egy-másfél év távlatában juthatnak megfelelő tapasztalatokhoz. Hozzátette: az áfacsökkentés a gabona-ágazatban korábban bevezetett fordított áfához hasonlóan segít az ágazat kifehérítésében is.
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden jelentette be, hogy a sertés tőkehúsra 2016 januárjától 5 százalékos áfakulcs bevezetését javasolja a kormánynak. A Baromfi Termék Tanács csütörtökön erre reagálva azt közölte az MTI-vel, hogy a sertésszektorral azonos megítélést kérnek az adózásban. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
A liba- és kacsavágás erősödött 2023-ban
A hazai vágóhidak közel 420 ezer tonna sertéshúst, mintegy 515…
Tovább olvasom >Igazi sonkakülönlegességgel jelenik meg a piacon az idén 111. évi jubileumát ünneplő Pápai Hús
Igazi különlegességnek számító, Sonkarikum névre keresztelt termékcsaláddal jelenik meg itthon…
Tovább olvasom >A darabolt sertéshús feldolgozói értékesítési ára emelkedett
A KSH adatai szerint Magyarország élősertés-kivitele 16 százalékkal csökkent (32…
Tovább olvasom >További cikkeink
Hét trend, amely 2024-ben az in-store marketingre és a kereskedelmi dizájnra hatással lesz
A fogyasztók figyelmének megragadása és megtartása évről évre egyre nehezebbnek tűnik.…
Tovább olvasom >2024 a kihívások éve a dohányipar és dohány-kiskereskedelem számára
A gazdasági nehézségek ellenére várhatóan növekedett a dohány-kiskereskedelem éves árbevétele…
Tovább olvasom >Megjelent a Trade magazin legújabb száma!
A digitális verzió ezúttal is bővített formában jelent meg, és olvasható a levél…
Tovább olvasom >