Folyamatosan figyelik a sertéshús áfacsökkentésének hatásait
A kormányszóvivő szerint folyamatosan figyelemmel követik a sertéshús áfája csökkentésének hatásait, és ezekből „nyilvánvalóvá válik”, hogy hasonló lépést be lehet-e vezetni más ágazatokban.
Kovács Zoltán az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában azt mondta, egy-másfél év távlatában juthatnak megfelelő tapasztalatokhoz. Hozzátette: az áfacsökkentés a gabona-ágazatban korábban bevezetett fordított áfához hasonlóan segít az ágazat kifehérítésében is.
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden jelentette be, hogy a sertés tőkehúsra 2016 januárjától 5 százalékos áfakulcs bevezetését javasolja a kormánynak. A Baromfi Termék Tanács csütörtökön erre reagálva azt közölte az MTI-vel, hogy a sertésszektorral azonos megítélést kérnek az adózásban. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Magyar sertéshúsból készült ételek kerüljenek az ünnepi asztalra!
Nem csak a halas ételek kerülnek középpontba az ünnepi időszakban,…
Tovább olvasom >Állatfeldolgozás 2024-ben: Növekvő sertés- és baromfivágások, csökkenő szarvasmarha- és juhfeldolgozás
2024 első három negyedévében vegyes eredményeket mutattak a magyar vágóhidakon…
Tovább olvasom >Elindult a sertéshús fogyasztását ösztönző kampány
A kiegyensúlyozott táplálkozásban kiemelt helyet foglalnak el a vörös húsok,…
Tovább olvasom >További cikkeink
A nagy élelmiszerláncok többsége nyitva tartja üzleteit december 24-én délig
A nagy élelmiszerláncok többsége nyitva tartja üzleteit december 24-én, a…
Tovább olvasom >Fogyasztóvédelmi kiválóságok díjazása: elismerték a 2024. év legjobbjait
Az idei év kiemelkedő fogyasztóvédelmi referensei és különdíjazottjai vehették át…
Tovább olvasom >KSH: az ipari termelés 0,2 százalékkal mérséklődött októberben
Októberben az ipari termelés volumene 0,2, munkanaphatástól megtisztítva 3,1 százalékkal…
Tovább olvasom >