Folyamatosan figyelik a sertéshús áfacsökkentésének hatásait
A kormányszóvivő szerint folyamatosan figyelemmel követik a sertéshús áfája csökkentésének hatásait, és ezekből „nyilvánvalóvá válik”, hogy hasonló lépést be lehet-e vezetni más ágazatokban.
Kovács Zoltán az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában azt mondta, egy-másfél év távlatában juthatnak megfelelő tapasztalatokhoz. Hozzátette: az áfacsökkentés a gabona-ágazatban korábban bevezetett fordított áfához hasonlóan segít az ágazat kifehérítésében is.
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden jelentette be, hogy a sertés tőkehúsra 2016 januárjától 5 százalékos áfakulcs bevezetését javasolja a kormánynak. A Baromfi Termék Tanács csütörtökön erre reagálva azt közölte az MTI-vel, hogy a sertésszektorral azonos megítélést kérnek az adózásban. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
A kormány kompenzációval segíti a sertéstartó gazdákat
Az Employer Branding ma már nem csupán HR-eszköz, hanem stratégiai…
Tovább olvasom >42 százalékkal esett vissza az élősertés behozatala
A KSH adatai szerint Magyarország élősertés-kivitele 3,3 százalékkal 5,6 ezer…
Tovább olvasom >Indul a „Micsoda malacunk van!” sertéshús-népszerűsítő kampány – videóval
A magyar termékek vásárlása a nemzetgazdaságot támogatja, munkahelyek megtartását segíti,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Orbán Viktor: az árréscsökkentést új termékekre is be fogjuk vezetni, ha szükséges
Az árrésszabályozást fenn kell tartani, mert az indokolatlan áremelésekkel szemben…
Tovább olvasom >Egészséges, rostban és fehérjében gazdag húskészítményeket fejlesztettek ki Debrecenben
Új, egészségvédő, rostban és fehérjében gazdag, egyedi bioaktív hatóanyagokat tartalmazó…
Tovább olvasom >A német kiskereskedelmi forgalom csökkent áprilisban havi szinten
Németországban reálértéken 1,1 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom áprilisban havi…
Tovább olvasom >