Folyamatosan figyelik a sertéshús áfacsökkentésének hatásait
A kormányszóvivő szerint folyamatosan figyelemmel követik a sertéshús áfája csökkentésének hatásait, és ezekből „nyilvánvalóvá válik”, hogy hasonló lépést be lehet-e vezetni más ágazatokban.
Kovács Zoltán az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában azt mondta, egy-másfél év távlatában juthatnak megfelelő tapasztalatokhoz. Hozzátette: az áfacsökkentés a gabona-ágazatban korábban bevezetett fordított áfához hasonlóan segít az ágazat kifehérítésében is.
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden jelentette be, hogy a sertés tőkehúsra 2016 januárjától 5 százalékos áfakulcs bevezetését javasolja a kormánynak. A Baromfi Termék Tanács csütörtökön erre reagálva azt közölte az MTI-vel, hogy a sertésszektorral azonos megítélést kérnek az adózásban. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Az alapvető élelmiszerek áfájának öt százalékra csökkentését szorgalmazza a DK
Az alapvető élelmiszerek áfájának öt százalékra csökkentését sürgette keddi online…
Tovább olvasom >Nagymértékű visszaesés az élő sertés külkereskedelmében
A KSH adatai szerint Magyarország élősertés-kivitele 26,9 százalékkal 8,5 ezer…
Tovább olvasom >A fogyasztás húzza a gazdaságot
Az Egyensúly Intézet friss előrejelzése szerint a magyar gazdaság idei…
Tovább olvasom >További cikkeink
Spanyolországban vezeti be első AI-alapú megoldását a Carrefour
A francia Carrefour Spanyolországot választotta első mesterségesintelligencia-alapú megoldásának bevezetésére. Az AI.Carrefour…
Tovább olvasom >Kétszeres POP világbajnok a magyar Gösser Spritz display
Idén két világbajnoki címre is büszke lehet a hazai POP-szakma.…
Tovább olvasom >Legendás olasz panettone-gyártót vett az ír Valeo Foods
Újabb olasz cég felvásárlását jelentette be az ír székhelyű Valeo…
Tovább olvasom >