Fokhagymás kenyeret készít eladatlan bagettjeiből a Marks & Spencer
Immár 200 Marks & Spencer üzletben lesznek elérhetőek az eladatlan bagettekből készített fokhagymás kenyerek. A projekt abban segíti a céget, hogy 2030-ra megfelezze élelmiszerhulladékát.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2020/10/m-s-expands-project-to-convert-surplus-baguettes-to-garlic-bread-300x174.jpg)
Nem szemét: élelem!
Az eladatlan bagetteket minden este megtöltik fokhagymás vajjal, majd lefagyasztják őket. A folyamat 30 nappal hosszabbítja meg a termék élettartamát.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
Az OKSZ élelmiszer-kiskereskedő tagvállalatai élen járnak az élelmiszer adományozásban
Az élelmiszer-hulladék csökkentését kiemelt feladatként kezelik a Magyarországon működő nemzetközi…
Tovább olvasom >Raisz Anikó: Az élelmiszerhulladék és -pazarlás csökkentésével kapcsolatban hatalmas a vita az országok között
A versenyképesség, a mezőgazdaság és a demográfia kérdésköre kiemelten fontos…
Tovább olvasom >Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere
Méltó ellenfele lehet a nyári foci Európa-bajnokság és az olimpia…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megvette a Valeo Foods az Appalaches Nature-t
Megvásárolta a Valeo Foods Group a kanadai juharszirup-gyártó Appalaches Nature-t.…
Tovább olvasom >Franciaországban és Brazíliában növekszik, Európában küszködik a Carrefour
Az Európában meglehetős kihívást jelentő körülmények ellenére elégedett a Carrefour…
Tovább olvasom >Közel felére esett vissza az élelmiszer-ipari innovációk száma 2007 óta
A Mintel piackutató cég szerint a 2024 januárja és májusa…
Tovább olvasom >