Fogyasztóvédelemért díjat kapott a Kosár magazin

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 03. 16. 11:02

Szakmai tevékenysége elismeréseként Fogyasztóvédelemért díjjal tüntette ki a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kosár magazinját a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) főigazgatója Budapesten.

nfh-logo

Az ünnepségen Keszthelyi Nikoletta, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára úgy fogalmazott, hogy a díj egyfajta köszönetnyilvánítás az NFH részéről, egyúttal azonban felelősséget is jelent a kitüntetettek számára.

Szente István, az NFH főigazgatója azt mondta, hogy a fogyasztóvédelem mindenkit érint, ugyanis mindenki fogyasztó. Ez egy sokrétű világ, amelyben egészen különböző szakmák képviselői dolgoznak, így például jogászok és szóvivők is – tette hozzá.

A Fogyasztóvédelemért díjat idén tizenöten kapták meg, köztük minisztériumi dolgozók, kormányhivatali fogyasztóvédelmi felügyelők és az NFH munkatársai. Az MTVA Kosár magazinja részéről a díjat Duducz Erika, a műsor felelős szerkesztője vette át.

A 2015 márciusa óta futó televíziós magazinról szóló méltatásban elhangzott: a műsor segít eligazodni a fogyasztókat érintő mindennapi útvesztőkben, és nagyban hozzájárult ahhoz, hogy teljesebbé és pozitívabbá vált az NFH-ról kialakított összkép az elmúlt időszakban.

Az ünnepséget a fogyasztók világnapja alkalmából rendezték, amelyet 1983 óta ünnepelnek világszerte március 15-én annak emlékére, hogy John F. Kennedy amerikai elnök 1962-ben ezen a napon hirdette ki a négy alapvető fogyasztói jogot: a biztonsághoz, az információhoz, a választáshoz és a képviselethez valót.

A Fogyasztóvédelemért díjat a hazai és nemzetközi fogyasztóvédelem terén kiemelkedő szakmai és példamutató tevékenységet végzők teljesítményének elismeréséért adományozza az NFH. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink