FM: mélyül a magyar-vietnami agráripari együttműködés

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 09. 26. 11:03

Élénk vietnami érdeklődés mutatkozik a magyar mezőgazdasági gépgyártás iránt, a két ország között erősödik az együttműködés a baromfitartás, az élelmiszerbiztonság területén – jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Hanoiban Nguyen Xuan Cuong vietnami agrárminiszterével folytatott megbeszélése után a Földművelésügyi Minisztérium tájékoztatása szerint.

Az agrártárca MTI-hez küldött keddi közleményében Fazekas Sándor hangsúlyozta, a találkozón egyetértettek abban, hogy közös cél a mezőgazdaság technológiai szintjének javítása, az átfogó termelési kapacitás kiépítése, az élelmezés- és élelmiszerbiztonság megvalósítása.
Az agrárminiszter a közleményben a magyar-vietnami vegyes vállalati együttműködés sikeres példájaként említette a baromfi-feldolgozást, rámutatott arra, hogy Magyarország átadja a víztisztítás, valamint a hulladékgazdálkodás területén szerzett tapasztalatokat. Kiemelte, hogy jó kapcsolat alakult ki a vietnami partnerekkel az édesvízi haltartásban, a vietnami szakemberek nyitottak a magyar tudás megismerésére ezen a területen is.
Az FM közleménye szerint Fazekas Sándor – az Orbán Viktor miniszterelnök által vezetett delegáció tagjaként – keretmegállapodást írt alá a két ország közötti mezőgazdasági együttműködésről. (MTI)

Címkék: , ,

Kapcsolódó cikkeink