FM: csökkenhet a hal- és vadhús áfája
Kezdeményezi a Földművelésügyi Minisztérium, hogy a hal- és a vadhús áfája is csökkenjen 5 százalékra – írja az agrarszektor.hu. Az áfamérséklés célja az lenne, hogy e termékek több fogyasztóhoz jussanak el.
A Földművelésügyi Minisztérium (FM) kezdeményezi a hal- ésa vadhús áfájának 5 százalékra csökkentését annak érdekében, hogy az egészséges, jórészt bio élelmiszerek szélesebb fogyasztói réteghez juthassanak el – jelentette be Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a 24. Fegyver, Horgászat, Vadászat (FeHoVa) kiállítás megnyitóján a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. A miniszter szerint az áfacsökkentés, amelynek javaslatát várhatóan a jövő évi költségvetés előkészítésekor nyújtják be, fehéríti az ágazatot és munkahelyeket teremthet.
Mint ismert, az utóbbi időszakban több alapvető élelmiszernél is csökkent az áfa. Így a sertés tőkehúsnál, a baromfinál, a tojásnál és a friss tejnél is 5 százalékos adókulcs lépett életbe. (MTI, agrarszektor.hu)
Kapcsolódó cikkeink
Csökkent a tógazdasági haltermelés volumene Magyarországon
A magyarországi tógazdasági haltermelés volumene 2023-ban 19 673 tonna volt,…
Tovább olvasom >Veszélyes is lehet a halra épülő étrend
Miközben a hal a magyar konyha ünnepi asztalainak elmaradhatatlan eleme,…
Tovább olvasom >Nébih: inváziós halfajok telepítését akadályozta meg az Állami Halőri Szolgálat
Az idén már két esetben tiltotta meg inváziós halfajok, például…
Tovább olvasom >További cikkeink
VOSZ Barométer – 2024. II. negyedév: kötelező optimizmus vagy valódi növekedés?
Az inflációs érzékelés továbbra is jelen van hazai vállalkozásoknál, miközben…
Tovább olvasom >Fidelity: Három téma, ami Q3-ban alakítja a befektetéseket
Eljött a járványt követő normalizálódás, amelyet annyira vártunk? A gazdasági…
Tovább olvasom >A nagyvállalatok ellenállnak a gazdasági bizonytalanságnak
Visszafogott várakozások jellemzik a hazai nagyvállalati szektort a következő egy…
Tovább olvasom >