FM: csökkenhet a hal- és vadhús áfája
Kezdeményezi a Földművelésügyi Minisztérium, hogy a hal- és a vadhús áfája is csökkenjen 5 százalékra – írja az agrarszektor.hu. Az áfamérséklés célja az lenne, hogy e termékek több fogyasztóhoz jussanak el.
A Földművelésügyi Minisztérium (FM) kezdeményezi a hal- ésa vadhús áfájának 5 százalékra csökkentését annak érdekében, hogy az egészséges, jórészt bio élelmiszerek szélesebb fogyasztói réteghez juthassanak el – jelentette be Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a 24. Fegyver, Horgászat, Vadászat (FeHoVa) kiállítás megnyitóján a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. A miniszter szerint az áfacsökkentés, amelynek javaslatát várhatóan a jövő évi költségvetés előkészítésekor nyújtják be, fehéríti az ágazatot és munkahelyeket teremthet.
Mint ismert, az utóbbi időszakban több alapvető élelmiszernél is csökkent az áfa. Így a sertés tőkehúsnál, a baromfinál, a tojásnál és a friss tejnél is 5 százalékos adókulcs lépett életbe. (MTI, agrarszektor.hu)
Kapcsolódó cikkeink
MOHOSZ: a magyarországi vizek fogási rangsorában a Balaton az első
A Balatonból tavaly 633 tonna halat fogtak ki a horgászok,…
Tovább olvasom >Ez volt a 2024. év a horgászat és a halgazdálkodás világában
Hatodik alkalommal készült el a horgászvizek egységes éves horgász jelenléti,…
Tovább olvasom >Az alapvető élelmiszerek áfájának öt százalékra csökkentését szorgalmazza a DK
Az alapvető élelmiszerek áfájának öt százalékra csökkentését sürgette keddi online…
Tovább olvasom >További cikkeink
Csaknem 100 milliárd forintból fejlődhet tovább az élelmiszeripar
Megszülettek az első támogatói döntések a komplex élelmiszeripari fejlesztések kapcsán,…
Tovább olvasom >Veszélyben az élelmiszerbiztonság? Magyarország nem támogatja a Mercosur-egyezményt
Komoly aggodalmakat fogalmazott meg Nagy István agrárminiszter az EU és…
Tovább olvasom >Németországban emelkedtek a nagykereskedelmi árak júniusban
Németországban júniusban gyorsult a nagykereskedelmi árak éves növekedése, havi összevetésben…
Tovább olvasom >