Fizetési biztonsági rendszerrel bővül Európában a MasterCard

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 10. 16. 11:10

Európában is elindul a MasterCard globális biztonsági rendszere, aminek eredményeként erősebb lesz a fizetési adatok és a fizetési tranzakciók védelme – közölte a hitel- és betéti kártyákat kibocsátó vállalat pénteken az MTI-vel.

mastercard

A tájékoztatás szerint a Safety Net a bankok jelenleg működő védelmi rendszereit egy újabb szinttel egészíti ki, a nap huszonnégy órájában nyomon követi a különböző fizetési csatornákat, függetlenül azok földrajzi helyétől, megvédve ezzel a kibocsátókat többek között a fizetési számlával kapcsolatos visszaélésektől, illetve a készpénzfelvételhez köthető csalásoktól.

A megoldást már integrálták a Mastercard globális fizetési rendszerébe, a kártyakibocsátók automatikusan belépnek a rendszerbe. A Safety Net minden olyan tranzakció esetén működik, amely MasterCard, Maestro és Cirrus betéti, üzleti vagy hitelkártyával valósul meg – olvasható a közleményben.

A MasterCard világszerte több mint 210 országban köti össze a fogyasztókat, pénzintézeteket, kereskedőket, kormányokat és üzleti vállalkozásokat.(MTI)

Kapcsolódó cikkeink