Fix segítség befőzéshez

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 06. 19. 09:43

A tavalyi esztendő változatos és csapadékos időjárása összességében nem kedvezett a befőzési szezonnak, hiszen ennek a kategóriának a mozgatórugója a gyümölcstermés.

 Varga Eszter trade marketing és kategóriamenedzser Dr. Oetker Magyarország


Varga Eszter
trade marketing és kategóriamenedzser
Dr. Oetker Magyarország

A Dr. Oetker ebben a kedvezőtlen szezonban is meg tudta tartani piacvezető pozícióját a kategóriában, köszönhetően a széles termékválasztéknak és elérhetőségének. A befőzőszereiben lévő természetes gyümölcspektin lehetővé teszi, hogy a hosszadalmas folyamat 1-3 percre rövidüljön, így a gyümölcsök rostjai nem főnek szét, megőrzik az értékes vitaminokat és a gyümölcsök eredeti ízét. A széles választéknak köszönhetően a hagyományos édes lekvároktól a cukortakarékos finomságokon át a házi befőttekig, minden házilag előállított finomság elkészítésében segítséget tudnak nyújtani.

Ebben a szegmensben kiemelten jelentős a lakóhely közeli üzletek szerepe, mert az igény hirtelen, egyik napról a másikra jelentkezik. Ez a kategória fő meghatározója. Kedvező időjárás esetén akár egy-két nap alatt is kiugróan megnő a kereslet, hiszen a befőzés ideje a gyümölcsök éréséhez igazodik. Ezért is ajánlott a kereskedőknek a termékek folyamatos elérhetősége érdekében másodlagos (akár harmadlagos) kihelyezéseket, és a folyamatos termékelérhetőség biztosítani az eladóterekben.

A Dr. Oetker az idei szezonra a Sütésálló Dzsemfix termék bevezetésével azoknak kínál segítséget, akik gyorsan, friss vagy fagyasztott eperből, sárgabarackból, illetve szilvából szeretnének sűrű, sütésálló lekvárt készíteni kedvenc buktáikhoz, lekváros süteményeikhez.

A cég 2015-ben is változatos kommunikációval készül a nyári befőző szezonra.

– Befőzési tv-kampányunk és tematikus sajtó megjelenéseink mellett látványos display kihelyezésekkel, megújult és változatos POS eszközökkel, szórólapokkal is segítjük a termékek elérhetőségét és az otthoni befőzés örömét – mondja Varga Eszter, a Dr. Oetker Magyarország Kft. trade marketing és kategóriamenedzsere. – Idén is jelentkezünk a már sok éve megszokott befőzési receptes füzettel. Befőzési tudnivalókat, izgalmas lekvár, dzsem és befőtt recepteket, letölthető címkéket online oldalunkon (www. befozok.hu) is kínálunk.

Kapcsolódó cikkeink