Fix segítség befőzéshez
A tavalyi esztendő változatos és csapadékos időjárása összességében nem kedvezett a befőzési szezonnak, hiszen ennek a kategóriának a mozgatórugója a gyümölcstermés.
A Dr. Oetker ebben a kedvezőtlen szezonban is meg tudta tartani piacvezető pozícióját a kategóriában, köszönhetően a széles termékválasztéknak és elérhetőségének. A befőzőszereiben lévő természetes gyümölcspektin lehetővé teszi, hogy a hosszadalmas folyamat 1-3 percre rövidüljön, így a gyümölcsök rostjai nem főnek szét, megőrzik az értékes vitaminokat és a gyümölcsök eredeti ízét. A széles választéknak köszönhetően a hagyományos édes lekvároktól a cukortakarékos finomságokon át a házi befőttekig, minden házilag előállított finomság elkészítésében segítséget tudnak nyújtani.Ebben a szegmensben kiemelten jelentős a lakóhely közeli üzletek szerepe, mert az igény hirtelen, egyik napról a másikra jelentkezik. Ez a kategória fő meghatározója. Kedvező időjárás esetén akár egy-két nap alatt is kiugróan megnő a kereslet, hiszen a befőzés ideje a gyümölcsök éréséhez igazodik. Ezért is ajánlott a kereskedőknek a termékek folyamatos elérhetősége érdekében másodlagos (akár harmadlagos) kihelyezéseket, és a folyamatos termékelérhetőség biztosítani az eladóterekben.
A Dr. Oetker az idei szezonra a Sütésálló Dzsemfix termék bevezetésével azoknak kínál segítséget, akik gyorsan, friss vagy fagyasztott eperből, sárgabarackból, illetve szilvából szeretnének sűrű, sütésálló lekvárt készíteni kedvenc buktáikhoz, lekváros süteményeikhez.
A cég 2015-ben is változatos kommunikációval készül a nyári befőző szezonra.
– Befőzési tv-kampányunk és tematikus sajtó megjelenéseink mellett látványos display kihelyezésekkel, megújult és változatos POS eszközökkel, szórólapokkal is segítjük a termékek elérhetőségét és az otthoni befőzés örömét – mondja Varga Eszter, a Dr. Oetker Magyarország Kft. trade marketing és kategóriamenedzsere. – Idén is jelentkezünk a már sok éve megszokott befőzési receptes füzettel. Befőzési tudnivalókat, izgalmas lekvár, dzsem és befőtt recepteket, letölthető címkéket online oldalunkon (www. befozok.hu) is kínálunk.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Mészáros Csoport újabb lépése a baromfi-iparban: teljes irányítás a Gallicoop felett
Január 27-én egy érdekes dokumentum jelent meg a Gazdasági Versenyhivatal…
Tovább olvasom >Az Unilever és a Tesco egyetért: fenntarthatóság nélkül nincs jövő
Az Unilever vezérigazgatója, Hein Schumacher szerint eljött az idő, hogy…
Tovább olvasom >Újabb gyártástechnológiával bővül a Henkel környei gyára
A Henkel Adhesive Technologies környei ragasztógyárában ünnepélyes keretek között avatták…
Tovább olvasom >