Finn és magyar nők a munkavállalói piacon – mi a siker záloga?

Szerző: Trademagazin Dátum: 2023. 03. 07. 08:02

2023. április 4-én negyedik alkalommal szervezi meg a FinnAgora a Finnovation rendezvényét, amelynek ezúttal a nők állnak a középpontjában, méghozzá a munkaerő piaci egyenrangúság témájában.

Újra érkezik a Finnovation

A CEU-n szervezett konferencia célja, hogy megtalálják a nők szakmai identitásának mozgatórugóit, inspirációt nyújtsanak a jelenlegi és leendő női vezetőknek és meghatározzák a szakmai önbizalom fő építőköveit. Az eseményen több nemzetközi előadóval is találkozhatnak a résztvevők, többek között Anni Marttinennel, a Finn Szociális és Egészségügyi Szövetség (Soste) vezető közgazdászával, Borsi Zsófiával, a Lazy Women alapítójával és Csernus Fannival, az Amnesty International Nemek Közötti Egyenlőség Program koordinátorával. Az angol nyelven zajló előadásokat közös workshopok követik. A teljes nap ingyenesen látogatható, de regisztrációhoz kötött.

Sok kiváló nőt látunk nap mint nap ambíciózusan dolgozni és folyamatosan fejlődni a saját szakmájában. Innovátorok, akik megváltoztatják a világot, fiatal szakemberek, akik a vállalati ranglétrán lépkednek felfelé, aktivisták és sikeres üzletasszonyok. Mégis azt tapasztaljuk, hogy gyakran a nőknek jóval keményebben kell dolgozniuk a sikerért, mint férfi kollégáiknak, még akkor is, ha ugyanolyan szintű készségekkel és képzettséggel rendelkeznek. A Finnovation-ön olyan eszközöket adunk számodra, amelyek egy lépéssel közelebb vihetnek a hiteles szakmai identitásod felé, biztonságos helyet biztosítunk a személyes kihívások megvitatásához, platformot a gondolataid és új ötleteid megosztásához, és inspirációt a továbbiakhoz.

– Tilly Anna, a FinnAgora kulturális menedzsere.

Az esemény célja, hogy támogatást és eszközöket biztosítson az egyenék szakmai identitásának megtalálásához, inspiráció nyújtson a jelenlegi és leendő női vezetőknek, meghatározza a szakmai önbizalom fő építőköveit, valamint tapasztalatokat és ötleteket adjanak át a résztvevők egymásnak.  

Az előadás angol nyelvű, de a workshopokon magyarul is lesz lehetőség beszélgetni!

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A helyszín limitált befogadóképességére tekintettel érdemes minél hamarabb regisztrálni az alábbi linken: https://bit.ly/3Kv15h7

További információ: 

https://finnagora.hu/hu/event/seminar/finnovation-nakyvaksi-tyoelamassa-ammatillisen-identiteetin-loytaminen-naisena

Háttérinformáció

PROGRAM:

12.30 Regisztráció

13.00 Üdvözöljük a CEU-n

Csele Andrea, a CEU helyettes vezetője

13.05 A konferencia megnyitója

A FinnAgora igazgatója, Heljä Franssila

A FinnAgora kulturális menedzsere, Tilly Anna

13.15 Keynote: Anni Marttinen, vezető közgazdász, SOSTE (Finnország)

Nők az üzleti életben: a saját szerepkör és az optimális teljesítmény nyomában, a belső követelmények és kihívások tükrében

14.00 Kávészünet

14.30 Bemutatkozók

Csernus Fanni, az Amnesty International Nemek Közötti Egyenlőség Program koordinátora

Borsi Zsófia, a Lazy Women alapítója

15.00 Workshopok 3 csoportban

Női vezetők: hogyan válhatnánk jobb vezetőkké, és milyen kihívások várnak ránk? (Anni Marttinen)

Mi akadályoz meg bennünket abban, hogy magasabbra törjünk? Megfelelési kényszer, imposztor szindróma és önbizalomhiány a munkahelyen (Lazy Women)

A munkahelyen is léteznek nemi szerepek? A munka-magánélet egyensúly és a láthatatlan munka kérdése (Csernus Fanni)

16.00 Közös összejövetel és az eredmények megbeszélése

16.30 Záró megjegyzések – Heljä Franssila, a FinnAgora igazgatója

16.45 Fogadás

17.30 A szeminárium vége

A résztvevők bemutatása:

Anni Marttinen a Finn Szociális és Egészségügyi Szövetség (Soste) vezető közgazdásza. A feminista gazdaságpolitikát támogatja, amely az emberi jólétet helyezi előtérbe a gazdasági növekedés helyett. A feminista közgazdaságtan figyelembe veszi a társadalmi egyenlőtlenségeket, például a rasszizmust, és elismeri, hogy nem minden ember kiindulópontja egyforma. Anni közösségi média influencer is, aki Instagram- és TikTok-fiókját használja arra, hogy közérthető módon beszéljen a gazdaságpolitikáról. Ezenkívül Maria Mäkynen filozófussal közösen vezeti a Feminist Economics című podcastot.

Csernus Fanni, Amnesty International Magyarország

Fanni az Amnesty nemek közötti egyenlőség programjának koordinátoraként olyan projektek kidolgozásán és megvalósításán dolgozik, amelyek célja a nemek közötti egyenlőség megvalósítása. A nők diszkriminációja rendszerszintű probléma, így annak megszüntetése több eszköz párhuzamos alkalmazását igényli, hiszen stratégiát csak ezen koncepciók mentén építhetjük fel.

Lazy Women

A Lazy Women egy olyan befogadó platform, amelyet Európa-szerte és azon túli fiatal nők hoztak létre, beleértve társadalomtudósokat, zenészeket, jogászokat, kreatívokat és diplomatákat is, hogy felerősítsék a nőiség bármely aspektusával azonosulni tudók hangját szerte a világon.

A lustaság negatív konnotációjával akarnak szembeszállni, és visszaszerezni a fogalmat azáltal, hogy nyilvános párbeszédet indítanak el róla. Felhívják a figyelmet arra is, hogy a nők világszerte – leginkább a magánszférájukban – mennyi erőfeszítést tesznek, amelyeket általánosságban kevésbé tartanak társadalmi szinten értékesnek, mint az alkalmazotti vagy a közmunkát.

Címkék: , , ,

Kapcsolódó cikkeink