Ferencesek főztje – Szakácskönyvbemutató az MKVM-ben
Az 1690-es évekből, Csíksomlyóról származó szakácskönyv bemutatójára várja az érdeklődőket a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum december 16-án pénteken, 16:00 órakor.

Könyvként és szakácskönyvként egyaránt érdekes
Milyen étel készülhet tyukmonyból? Eszik vagy isszák a szerdéket? Miért kellett megtrágyázni a mézes borba áztatott kenyeret? Az erdélyi–székelyföldi étkezési kultúra, akárcsak nyelvünk, rengeteget változott az évszázadok alatt: egyrészt sokat gazdagodott, másrészt viszont ‒ ezzel párhuzamosan ‒ számos eleme kifakult vagy teljesen eltűnt. De izgalmas kérdés marad, hogy vajon milyen ízeket élveztek 300 évvel ezelőtti őseink.
A szerkesztők kiválasztottak néhány híján hatvan ételt abból a felbecsülhetetlen értékű kéziratból, amelynek rejtelmeiről a bevezető tanulmány szól, receptjeiket három kalandvágyó szakács kísérletei nyomán a mai olvasó számára is használhatóvá tették, a kóstolható végeredményt pedig képeken is megmutatják.
Beszélgetőpartnerek: Saly Noémi és Gyarmati Zsolt a könyv szerkesztői, valamint Demeter László, a Tortoma Kiadó igazgatója
Regisztráció szükséges: mkvmuzeum@gmail.com; 1/375-6249
A belépés díjtalan.
Kapcsolódó cikkeink
A Lidl bemutatta tizedik, jubileumi szakácskönyvét
A Lidl bemutatta 10. szakácskönyvét, amely közel 4 millió megjelent…
Tovább olvasom >Megjelent a Lidl legújabb Szakácskönyve
Közel egy évtizeddel ezelőtt debütált a Lidl Magyarország szakácskönyvsorozata, mely…
Tovább olvasom >Védett üzleteink nyomában – Múltidéző belvárosi élményséta
Pest, Buda és Óbuda egyesítésének évfordulójára exkluzív programot dolgozott ki…
Tovább olvasom >További cikkeink
A fenntartható turizmus fejlesztését segítő uniós program indult Szegeden
A fenntartható turizmus fejlesztését segítő, 2,5 millió eurós (mintegy egymilliárd…
Tovább olvasom >A vendéglátóhely-nevek és a brit humor – A nap képe
Az angolok imádják a(z angol) humort, láthatóan még a vendéglátóhelyek…
Tovább olvasom >