Fenntarthatósági inkubátor programot szerveztek fiataloknak

Szerző: STA Dátum: 2022. 12. 05. 11:00

Középiskolások és egyetemisták számára a fenntarthatóság témájában szerveztek inkubátor programot az Európai Unió támogatásával, az ERASMUS+ program keretében – közölte Civil Impact Nonprofit Kft. hétfőn az MTI-vel.

(Fotó: Pixabay)

A programba olyan fiatalok jelentkeztek, akik szeretnék élhetőbbé tenni környezetüket, megóvni a természetet, vagy segíteni másokon. A fiatalok csapatokba szerveződve  24 órás Youth Impact kreatív napon vettek részt, amely workshopokból, szakmai előadásokból, valamint mentorálásból ált.A résztvevők bemutatták innovatív ötleteiket a rendezvényen, ilyen volt például a környezetvédelmi és lelki segély applikáció, alternatív fűtőanyag, iskolai ételpazarlás enyhítése, fogyatékossággal élők iránti érzékenyítés vagy a pénzügyi ismeretek fejlesztése.

A csapatok munkáját vállalati szakértők, startup vezetők és befektetők segítették. A legjobb csapatok lehetőséget kapnak arra, hogy jövőre egy további mentorálási és képzési folyamat végén a valóságban is megvalósítsák ötletüket – ismerteti a közlemény.

MTI

Kapcsolódó cikkeink