Fenntartható szemléletet díjazott a MET

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2019. 11. 15. 11:20

Támogatja az iskolai tehetséggondozást, a villamosenergia-felhasználásának 100 százalékát pedig megújuló energiaforrásból szerzi be. Ez a Zwack Unicum Nyrt., amely idén elnyerte a MET Innováció és Tehetség Díját. Az elismerést a Figyelő TOP 200 Gálán adták át december 14-én.

A tehetségek bátorítása és a környezet iránti felelősségvállalás is megjelenik a Zwack Unicum tevékenységében. A párlatokat, szeszesitalokat készítő és forgalmazó cég – amelynek irányításában a Zwack család a mai napig aktívan tevékenykedik – 2010 óta támogatja a IX. kerületi Molnár Ferenc Általános Iskolát, a Komplex Instrukciós Program (KIP) referenciaiskoláját. A KIP lényege a tehetséggondozás a „Mindenki jó valamiben!” elv érvényesítésével, felzárkóztatva az eltérő szociális háttérrel és tudással rendelkező gyermekeket. A békéscsabai Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Iskolát ösztöndíjakkal és továbbképzési lehetőségekkel segítik. Mindemellett a Zwack székhelyén irodát biztosítanak a Csodalámpa Közhasznú Alapítványnak, amelynek célja évente 260-280 életveszélyesen beteg, Magyarországon gyógykezelés alatt álló gyermek egy-egy kívánságának teljesítése.

A Zwack Unicum minden második évben fenntarthatósági jelentést ad ki, 2019. szeptember elsejétől pedig a teljes villamosenergia-felhasználásának 100 százalékát igazoltan megújuló energiaforrásból szerzi be. A hatékony hulladékgazdálkodásra külön ügyelnek: folyamatosan csökkentik a keletkező hulladék mennyiségét, miközben az újrahasznosítás arányát növelik. Jelenleg már a termelésből keletkező hulladék 96 százalékát újrahasznosítják. Emellett a teljes működést a fenntarthatósági szempontok figyelembevételével alakítják, a beszerzéstől a napi működésig: így például csökkentették a műanyag reklámanyagok használatát, és a csomagoló kartonokat is újrahasznosított papíralapanyaggal szerzik be.

„Egy vállalkozás igazi értékét nem csak üzleti eredményekben mérjük. Az a holisztikus szemlélet, amely a Zwack társadalmi felelősségvállalását jellemzi, igazán ösztönző és példaértékű” – mondta Szabó Gergely, a MET Magyarország Zrt. vezérigazgatója.

„Tradíció, innováció, fenntarthatóság: ez a Zwack Unicum Nyrt. három legfontosabb alapértéke. Felelős vállalatként hiszünk abban, hogy úgy érhetünk el fenntartható fejlődést, ha ötvözzük a gazdasági eredményességet, a társadalmi felelősségvállalást és a környezetvédelemért tett erőfeszítéseket. Emellett kötelességünknek érezzük, hogy példát mutassunk, segítsük a fiatalokat és mindazokat, akiknek szükségük van rá” – nyilatkozta Zwack Sándor, a Zwack Unicum Nyrt. igazgatóságának elnöke.

A tehetségek felkarolását, az újító szemléletet és a fenntartható működést ismeri el a MET Magyarország a 2015-ben alapított MET Innováció és Tehetség Díjjal. A társaság vezető munkatársaiból álló zsűri a Figyelő TOP200 rangsorának vállalatai, illetve a legsikeresebb feltörekvő cégek közül választja ki a nyertest. A MET meggyőződése, hogy az emberi erőforrás az egyik legnagyobb érték, így a tehetségfejlesztés a leghatékonyabb eszköz a versenyképesség növelésére.

 

Kapcsolódó cikkeink