Fenntartható kakaóalternatíva lett az év innovációja az idei ISM-en
Befejeződött a nemzetközi édességipar elsőszámú eseménye, az ISM 2024 kiállítás és szakvásár. Az idei innovációs show alkalmával – mint minden évben – a csokoládé- és snackiparban tevékenykedő vállalatok forradalmian új termékeit díjazta a független szakértőkből álló zsűri.
Az innovációs díjat azok a vállalatok érdemelték ki, akik kreatívan kísérleteztek az új összetevőkkel, textúrákkal és ízekkel annak érdekében, hogy izgalmas ízkombinációkat hozzanak létre a fogyasztók számára. Emellett az elismerés szólt az innovatív gyártási módszerek, a környezetbarát csomagolás és rendkívüli termékdizájn iránti elkötelezettségüknek is, amelyek révén termékeik nem csupán vonzóbbak, de egészségesebbek és fenntarthatóbbak is.
A független szakértőkből álló zsűri az elismeréseket a január 28-án Kölnben megrendezett exkluzív ISM Diner eseményen adta át.
Az ISM 2024 idén három legjobbnak bizonyult innovációja a németországi Planet A Foods GmbH klímabarát fenntartható kakaóalternatívája, a „ChoViva”, a belga Gudrun Commercial NV kakaógyümölcsöt újrahasznosító és ezzel az alapanyagfelhasználásban 30%-os megtakarítást hozó „UPPA Cacaofruit Bites”, valamint az osztrák PEZ International GmbH egyedi dizájnnal rendelkező „PEZ MyHead” terméke.
ISM
Kapcsolódó cikkeink
Édességipar: veszített vonzerejéből Németország mint üzleti helyszín
A Német Édességipari Szövetség (BDSI) arra figyelmeztet, hogy a költségterhek…
Tovább olvasom >Keményebb idők, puhább cukorkák
Az elmúlt években szépen épültek a gyártói márkák, most azonban…
Tovább olvasom >Komoly válsággal néz szembe az édességipar
A kakaóválság súlyos problémákat okoz az édességiparban, amelynek hatásai már…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >