Felére csökkenti kidobott élelmiszerének arányát az ICA
Új célt tűzött ki maga elé az ICA Gruppen. A svéd zöldség-gyümölcs kereskedőlánc úgy döntött, 2025-re felére csökkenti élelmiszerhulladékának mennyiségét a svéd és balti államok-beli üzleteiben és raktáraiban.
A cég jobb eladási algoritmusokat használva ún. körforgásos termékeket hozna létre, hogy más eszközök segítségével nagyon korán meg tudja határozni, melyek azok az élelmiszerek, amelyekből potenciálisan hulladék válik.
Az ICA korábban is részt vett már olyan akciótervben, amelynek az élelmiszerhulladék csökkentése volt a célja, és amely a Svéd Nemzeti Élelmiszerügynökség, a Svéd Környezetvédelmi Ügynökség és a Agrikulturális Tanács együttműködésével valósult meg 2018-ban. (Supply Chain Analysis)
Kapcsolódó cikkeink
Idén már 7 millió forinttal segíti a Generali EnterPRIZE programja a fenntartható vállalkozásokat
A Generali Csoport és az olasz SDA Bocconi közös, 2023-as felméréséből (melyben több mint 1000…
Tovább olvasom >A magyarok kedvenc nyaralóhelye komoly veszélyben van
A Kanári-szigeteken élő aktivisták és környezetvédők aggódnak a turizmus negatív…
Tovább olvasom >A digitalizáció hozzájárul az élelmiszeripar versenyképesség növekedéséhez
A technológiai fejlődés és az informatikai eszközök térnyerése forradalmasíthatja az…
Tovább olvasom >További cikkeink
Régiók Kincsei – hazai finomságok a SPAR polcain
Hazai kistermelők piacra jutását segíti a SPAR Magyarország a Régiók…
Tovább olvasom >Ismét jönnek az ökoparadicsomok a Lidl-nél
Április 25-től és május 2-től időszakos jelleggel ismét megtalálhatóak lesznek…
Tovább olvasom >Teljesen új arculattal jelentkezik az Atmedia
A Digital-Media Hungary konferencián 15 év után teljesen megújult arculattal…
Tovább olvasom >