Felére csökkenti kidobott élelmiszerének arányát az ICA
Új célt tűzött ki maga elé az ICA Gruppen. A svéd zöldség-gyümölcs kereskedőlánc úgy döntött, 2025-re felére csökkenti élelmiszerhulladékának mennyiségét a svéd és balti államok-beli üzleteiben és raktáraiban.
A cég jobb eladási algoritmusokat használva ún. körforgásos termékeket hozna létre, hogy más eszközök segítségével nagyon korán meg tudja határozni, melyek azok az élelmiszerek, amelyekből potenciálisan hulladék válik.
Az ICA korábban is részt vett már olyan akciótervben, amelynek az élelmiszerhulladék csökkentése volt a célja, és amely a Svéd Nemzeti Élelmiszerügynökség, a Svéd Környezetvédelmi Ügynökség és a Agrikulturális Tanács együttműködésével valósult meg 2018-ban. (Supply Chain Analysis)
Kapcsolódó cikkeink
Fenntarthatóság a polcon – Mit gondolnak a vásárlók a csomagolásról és a környezetvédelemről?
A környezettudatosság egyre fontosabbá válik a mai világban, és a…
Tovább olvasom >Puha papír, kemény piac
A papír zsebkendők és szalvéták piaca az utóbbi években jelentős…
Tovább olvasom >A környezetet védi a Hy-Vee új projektjeivel
Lezárult a Hy-Vee napenergia-projektjének első szakasza az iowai Charitonban. A…
Tovább olvasom >További cikkeink
Adni Öröm! – nehéz sorsú embereknek gyűjtenek tartós élelmiszereket a SPAR-üzletekben
Elindult mától a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország…
Tovább olvasom >Díjemelés a Magyar Postánál: ennyibe kerülnek majd a leggyakoribb postai szolgáltatások 2025-ben
A Magyar Posta célkitűzése továbbra is az, hogy hatékonyan és…
Tovább olvasom >Nébih: rénszarvasmotívummal ellátott kerámiatálat hívott vissza az LPP Hungary Kft.
A SINSAY márkájú, rénszarvasmotívummal ellátott kerámiatálat a termékről leváló fóliaréteg…
Tovább olvasom >