Felére csökkenti kidobott élelmiszerének arányát az ICA
Új célt tűzött ki maga elé az ICA Gruppen. A svéd zöldség-gyümölcs kereskedőlánc úgy döntött, 2025-re felére csökkenti élelmiszerhulladékának mennyiségét a svéd és balti államok-beli üzleteiben és raktáraiban.
A cég jobb eladási algoritmusokat használva ún. körforgásos termékeket hozna létre, hogy más eszközök segítségével nagyon korán meg tudja határozni, melyek azok az élelmiszerek, amelyekből potenciálisan hulladék válik.
Az ICA korábban is részt vett már olyan akciótervben, amelynek az élelmiszerhulladék csökkentése volt a célja, és amely a Svéd Nemzeti Élelmiszerügynökség, a Svéd Környezetvédelmi Ügynökség és a Agrikulturális Tanács együttműködésével valósult meg 2018-ban. (Supply Chain Analysis)
Kapcsolódó cikkeink
A luxus is lehet zöld – 6000 kg élelmiszert mentettek meg a budapesti hotelek a Munch alkalmazáson keresztül
Országszerte 12 szálloda csatlakozott a Munch ételmentő platformhoz: jelenleg 10…
Tovább olvasom >Raisz Anikó: a mezőgazdasági területek fenntarthatósága mellett fontos a vízhiányos időszakok okozta helyzet kezelése is
A mezőgazdasági termőterületek fenntarthatósága mindannyiunk számára fontos, viszont legalább ilyen…
Tovább olvasom >A Rimi felvásárlásával belép a Salling Group a balti piacra
A dán piacvezető Salling Group felvásárolja az ICA Gruppen tulajdonában…
Tovább olvasom >További cikkeink
15 ezren a Népligetben: a női futás örömünnepe volt a 30. ALDI Női Futógála
Az utóbbi évek legnagyobb női futóeseményét, a nők, a mozgás…
Tovább olvasom >Egy korszak lezárul, egy új indul – marketingvezetői váltás az Eisbergnél
Két év után búcsúzik az Eisbergtől Gál Judit, a cég…
Tovább olvasom >Folytatódik az áreső a PENNY-ben
Folytatja az alapvető háztartási és higiéniai termékek áresőjét a PENNY…
Tovább olvasom >