Felére csökkenti kidobott élelmiszerének arányát az ICA
Új célt tűzött ki maga elé az ICA Gruppen. A svéd zöldség-gyümölcs kereskedőlánc úgy döntött, 2025-re felére csökkenti élelmiszerhulladékának mennyiségét a svéd és balti államok-beli üzleteiben és raktáraiban.
A cég jobb eladási algoritmusokat használva ún. körforgásos termékeket hozna létre, hogy más eszközök segítségével nagyon korán meg tudja határozni, melyek azok az élelmiszerek, amelyekből potenciálisan hulladék válik.
Az ICA korábban is részt vett már olyan akciótervben, amelynek az élelmiszerhulladék csökkentése volt a célja, és amely a Svéd Nemzeti Élelmiszerügynökség, a Svéd Környezetvédelmi Ügynökség és a Agrikulturális Tanács együttműködésével valósult meg 2018-ban. (Supply Chain Analysis)
Kapcsolódó cikkeink
A magyar fogyasztók továbbra is árérzékenyek, de egyre fontosabb a környezetvédelem
A PENNY évek óta következetesen vezet be olyan fenntartható megoldásokat,…
Tovább olvasom >Kék bolygó: az élelmiszerhulladékot már rövid távon is hasznosítani kellene biogázként vagy takarmány alapanyagként
Az élelmiszerhulladékot már rövid távon hasznosítani kellene biogázként vagy takarmány…
Tovább olvasom >Tudatosabb konyhával a pazarlás ellen – menütervező kiadvánnyal segíti a Nébih a háztartásokat
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja új, a…
Tovább olvasom >További cikkeink
62 700 vásárlás – minden korábbi rekord megdőlt az ALDI Sziget-boltjában
Immár nyolcadik alkalommal települt ki az ALDI a Sziget Fesztiválra…
Tovább olvasom >A Minecraft világa megelevenedik a SPAR áruházaiban
A világ egyik legismertebb és legkedveltebb videojátékának karakterei – köztük…
Tovább olvasom >Kezdő vállalkozóknak indít díjmentes képzést a Kamara
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a területi kamarák közreműködésével…
Tovább olvasom >