Felelős Gasztrohős Alapítvány: komoly hulladékterhelés az ünnep
Európában évente több mint 100 000 tonna hulladék keletkezik Valentin-napkor, ennek 70%-a egyszer használatos csomagolóanyag és rövid élettartamú ajándék. A Felelős Gasztrohős Alapítvány szerint a tudatos választásokkal csökkenthető a környezetterhelés: helyi, fenntartható ajándékokkal és szezonális ételekkel érdemes ünnepelni.

A tudatos vásárlói döntések révén csökkenthető a környezetterhelés – hangsúlyozza a Felelős Gasztrohős Alapítvány
A cikk a Trade magazin 2025/4. lapszámában olvasható.
A virágcsokrok helyett előnyösebbek a cserepes növények, a tömeggyártott csokoládé helyett pedig a hazai, fair trade finomságok. Az egyszer használatos díszek helyett a közös élmények, például egy városi séta vagy egy saját készítésű ajándék is fenntartható alternatíva lehet.
A Valentin-napi ünnepléshez kapcsolódó élelmiszer-pazarlás is jelentős probléma, hiszen az éttermek élelmiszerhulladék-termelése 35%-kal nő ebben az időszakban. A fenntarthatóbb étkezés érdekében érdemes helyi, szezonális és növényi alapú alapanyagokat előnyben részesíteni. //
Kapcsolódó cikkeink
A magyarok szerint az élelmiszer-pazarlás ugyanolyan nagy probléma, mint a klímaváltozás
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Folyamatos megújulás a fenntarthatóság útján
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Felelős élelmiszer-gazdálkodás: ez az ALDI
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
A német nagykereskedelmi árak éves és havi összevetésben is emelkedtek szeptemberben
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Szeptemberben 9,88 százalékra gyorsult az élelmiszerinfláció Romániában
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A zöld jövőről egyeztetett Palkovics László Sopronban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >