Felelős Gasztrohős Alapítvány: komoly hulladékterhelés az ünnep
Európában évente több mint 100 000 tonna hulladék keletkezik Valentin-napkor, ennek 70%-a egyszer használatos csomagolóanyag és rövid élettartamú ajándék. A Felelős Gasztrohős Alapítvány szerint a tudatos választásokkal csökkenthető a környezetterhelés: helyi, fenntartható ajándékokkal és szezonális ételekkel érdemes ünnepelni.

A tudatos vásárlói döntések révén csökkenthető a környezetterhelés – hangsúlyozza a Felelős Gasztrohős Alapítvány
A cikk a Trade magazin 2025/4. lapszámában olvasható.
A virágcsokrok helyett előnyösebbek a cserepes növények, a tömeggyártott csokoládé helyett pedig a hazai, fair trade finomságok. Az egyszer használatos díszek helyett a közös élmények, például egy városi séta vagy egy saját készítésű ajándék is fenntartható alternatíva lehet.
A Valentin-napi ünnepléshez kapcsolódó élelmiszer-pazarlás is jelentős probléma, hiszen az éttermek élelmiszerhulladék-termelése 35%-kal nő ebben az időszakban. A fenntarthatóbb étkezés érdekében érdemes helyi, szezonális és növényi alapú alapanyagokat előnyben részesíteni. //
Kapcsolódó cikkeink
Folyamatos megújulás a fenntarthatóság útján
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Felelős élelmiszer-gazdálkodás: ez az ALDI
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Pokémon-kártyák miatt élelmiszer-pazarlásba fulladt a japán McDonald’s kampánya
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Idén érezhetően csökkentek a cégek áremelési szándékai, de…
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >AM: csaknem duplájára nőtt az állattenyésztés a nemzeti kormányzás óta
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Agrárminisztérium: biztonságos lábakon áll a hazai sertéságazat
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >