Az egyre divatosabbá váló ciderek egyik sajátossága, hogy velük kapcsolatban nem kötelező jelölni a termékeken, cukortartalmuk szerint milyen kategóriába tartoznak; szárazzal inkább csak a kraft fajták között találkozunk, a nagyüzemiek viszont nem éppen fogyókúrás italok.
A cikk a Trade magazin 2023/6-7. lapszámában olvasható.
Bármennyire is kézenfekvő volt a kalóriatartalom csökkentése, sokáig kellett várnunk arra, hogy az ismert márkák között megjelenjenek az első könnyített változatok. Májusban olvastuk, hogy a Somersby jóvoltából új, már 52%-kal kisebb cukortartalmú almacider került a piacra (nem sokkal a –45%-os körtés után). //
Kapcsolódó cikkeink
Somersby körte cider
Hiányoztam? – visszatért mindenki kedvence! A Somersby egy igazi klasszikussal,…
Tovább olvasom >Itt az első cukor- és alkoholmentes cider
Az elsőként Németországban debütáló Somersby Zero a Carlsberg szerint az…
Tovább olvasom >A Carlsberg tulajdonába kerül dél-ázsiai joint venture vállalkozása
A Grimbergen márka tulajdonosa 744 millió dollárért veszi át a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Magyar Utazási Irodák Szövetsége: ez állhat a csődbe ment UniTravel esete mögött
Negyven év működés után fizetésképtelenséget jelentett az UniTravel Kft., az…
Tovább olvasom >Kormányzati támogatással újranyílhat a Hévízi Tófürdő bezárt fürdőháza
Jelentős lépést tett a kormány a Hévízi Tófürdő jövője érdekében:…
Tovább olvasom >Turistainvázió Európában: a mediterrán túlturizmus nyara
Véget ért az iskola, jön a nyaralás: Európa legkedveltebb üdülőhelyei…
Tovább olvasom >