Az egyre divatosabbá váló ciderek egyik sajátossága, hogy velük kapcsolatban nem kötelező jelölni a termékeken, cukortartalmuk szerint milyen kategóriába tartoznak; szárazzal inkább csak a kraft fajták között találkozunk, a nagyüzemiek viszont nem éppen fogyókúrás italok.
A cikk a Trade magazin 2023/6-7. lapszámában olvasható.
Bármennyire is kézenfekvő volt a kalóriatartalom csökkentése, sokáig kellett várnunk arra, hogy az ismert márkák között megjelenjenek az első könnyített változatok. Májusban olvastuk, hogy a Somersby jóvoltából új, már 52%-kal kisebb cukortartalmú almacider került a piacra (nem sokkal a –45%-os körtés után). //
Kapcsolódó cikkeink
A jegestea színe-java
A jegestea szegmens a dinamizmus és a sokszínűség színtere az…
Tovább olvasom >A német kormány szerint a feldolgozott élelmiszerek még mindig túl sok cukrot, sót és zsírt tartalmaznak
Az édesített tejtermékek és péksütemények zsír- és cukortartalma vajmi keveset…
Tovább olvasom >Somersby Málna & Lime ízesítésű cider
A Somersby mint Magyarország kedvenc* cidere, kategóriaalapító termék hazánkban. Fiatalos,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >