Az egyre divatosabbá váló ciderek egyik sajátossága, hogy velük kapcsolatban nem kötelező jelölni a termékeken, cukortartalmuk szerint milyen kategóriába tartoznak; szárazzal inkább csak a kraft fajták között találkozunk, a nagyüzemiek viszont nem éppen fogyókúrás italok.
A cikk a Trade magazin 2023/6-7. lapszámában olvasható.
Bármennyire is kézenfekvő volt a kalóriatartalom csökkentése, sokáig kellett várnunk arra, hogy az ismert márkák között megjelenjenek az első könnyített változatok. Májusban olvastuk, hogy a Somersby jóvoltából új, már 52%-kal kisebb cukortartalmú almacider került a piacra (nem sokkal a –45%-os körtés után). //
Kapcsolódó cikkeink
Somersby körte cider
Hiányoztam? – visszatért mindenki kedvence! A Somersby egy igazi klasszikussal,…
Tovább olvasom >Itt az első cukor- és alkoholmentes cider
Az elsőként Németországban debütáló Somersby Zero a Carlsberg szerint az…
Tovább olvasom >A Carlsberg tulajdonába kerül dél-ázsiai joint venture vállalkozása
A Grimbergen márka tulajdonosa 744 millió dollárért veszi át a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Shake, rendszerváltás, generációváltás – A győri McDonald’s és a Tutti közös története 35 év távlatából
1990. május 19-én a győri Lenin út 23. alatt –…
Tovább olvasom >Sztárgázsi, balatoni panorámával – munkaerőhiány és irreális elvárások sújtják a vendéglátást
Tovább súlyosbodik a munkaerőhiány a hazai vendéglátásban – különösen a…
Tovább olvasom >Költségtudatosság és tech-nyitottság – így utaznak külföldre a magyarok idén a Visa felmérése szerin
A magyarok 36%-a tervez külföldi nyaralást a közelgő szabadsága alatt,…
Tovább olvasom >