Az egyre divatosabbá váló ciderek egyik sajátossága, hogy velük kapcsolatban nem kötelező jelölni a termékeken, cukortartalmuk szerint milyen kategóriába tartoznak; szárazzal inkább csak a kraft fajták között találkozunk, a nagyüzemiek viszont nem éppen fogyókúrás italok.
A cikk a Trade magazin 2023/6-7. lapszámában olvasható.
Bármennyire is kézenfekvő volt a kalóriatartalom csökkentése, sokáig kellett várnunk arra, hogy az ismert márkák között megjelenjenek az első könnyített változatok. Májusban olvastuk, hogy a Somersby jóvoltából új, már 52%-kal kisebb cukortartalmú almacider került a piacra (nem sokkal a –45%-os körtés után). //
Kapcsolódó cikkeink
Somersby körte cider
Hiányoztam? – visszatért mindenki kedvence! A Somersby egy igazi klasszikussal,…
Tovább olvasom >Itt az első cukor- és alkoholmentes cider
Az elsőként Németországban debütáló Somersby Zero a Carlsberg szerint az…
Tovább olvasom >A Carlsberg tulajdonába kerül dél-ázsiai joint venture vállalkozása
A Grimbergen márka tulajdonosa 744 millió dollárért veszi át a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Szallas.hu: jelentősen nőtt az augusztus 20-ára és az ünnepet követő napokra szóló foglalások száma
Az augusztus 20-i érkezésre szóló szállásfoglalások száma 58 százalékkal nőtt…
Tovább olvasom >Nem zár be a Balaton augusztus 20. után
Ha mindben jól megy, akkor idén is átlépi majd az…
Tovább olvasom >A falusi turizmus nemcsak gazdasági hasznot hoz, hanem megerősíti a helyiek önazonosságát is
A falusi turizmus fejlesztés önkormányzatoknak szóló 2025-ös pályázati program azt…
Tovább olvasom >