Február 6-ig lehet jelentkezni a MATE gyümölcs- és zöldségfeldolgozó képzésére
Naprakész piaci ismeretekkel indít gyümölcs- és zöldségfeldolgozó szakirányú továbbképzést a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Budai Campusa 2023. márciusában. A megújult tananyag egyedülálló módon foglalja össze az ágazatban szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket a nyersanyagoktól a feldolgozás-technológiákon át egészen a kereskedelemig.
A 3 féléves, diplomával elismert képzésen magas szintű technológiai és műszaki felkészültséget, valamint korszerű gazdasági, jogi és marketingismereteket lehet szerezni, de a termékfejlesztés, a minőségbiztosítás és az érzékszervi minősítés egyaránt fókuszba kerül. Ezeken túl a résztvevők az adalék- és csomagolóanyagok, valamint a témához kapcsolódó innovatív technológiák világában is elmélyülhetnek.
A képzés résztvevői a MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet kitűnően felszerelt laborjaiban és tanüzemeiben mélyíthetik el készségszinten az elméletben megtanultakat. Emellett több tanulmányút is lesz, melyeken az ország jó nevű vállalkozásaival és elismert szakembereivel lehet megismerkedni, személyes benyomásokat és tapasztalatot cserélve.A végzett hallgatók olyan versenyképes tudást szerezhetnek, amellyel képesek lesznek egy kis- vagy középüzem szakmai és vezetői feladatainak ellátására vagy akár saját kisüzem irányítására is.
Kapcsolódó cikkeink
Új gabonafajták előállítását szolgáló génszerkesztési eljárást fejlesztett egy magyar kutatócsoport
Gazdaságilag hasznos gabonafajták előállítását szolgáló génszerkesztési eljárást fejlesztett az Agrár-biotechnológia…
Tovább olvasom >Feldman Zsolt: a mostani fejlesztések évtizedekre meghatározhatják a borászat jövőjét
A magyar borászat jövőjét évtizedekre meghatározhatják a mostani fejlesztések, a…
Tovább olvasom >Nagy István: jelentős mértékben támogatja a kormány a mezőgazdaság megújítását
Jelentős mértékben támogatja a kormányzat az agrárium megújítását, valamint hogy…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >