Fából készül a jövő növényi alapú élelmiszere?
Az Arbium nemrég fermentált fadarabokból hozott létre olyan alapanyagot, amely helyettesítheti a szóját, a borsót vagy más növényi fehérjét a húspótló termékekben.

Nagy fába vágták a fejszéjüket
Amikor a fogyasztók a növényi alapú élelmiszerre gondolnak, az összetevők tekintetében is olyan alapanyagokat képzelnek el, mint a szójabab, a búza, a borsó, a kókusz vagy a rizs.
Az Arbiom valami mást is hozzá akart adni ezekhez az általános összetevőkhöz: a fát. Az észak-karolinai cég nemrég alkalmazta először SylPro nevű összetevőjét, ami nem más, mint fermentált és apró darabokra bontott fa, amely kiválóan helyettesíti az extrudált szója-, borsó- és búzafehérjét.
FoodDive
Kapcsolódó cikkeink
Tojás mínusz tyúk
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Csak vegán menü volt Billie Eilish manchesteri koncertturnéján
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Magyarországon is bemutatkozik a Nutella Plant-Based
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az első 100 nap, akár 70% kedvezmény – és 16,6 tonna megmentett élelmiszer!
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Vitaminpajzs a hideg ellen – BioTechUSA szerves vitamincsalád az őszi-téli hónapokra
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A SPAR dubai csoki ízű fagylaltja lett a legújabb magyar exporttermék
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >