Fából készül a jövő növényi alapú élelmiszere?
Az Arbium nemrég fermentált fadarabokból hozott létre olyan alapanyagot, amely helyettesítheti a szóját, a borsót vagy más növényi fehérjét a húspótló termékekben.

Nagy fába vágták a fejszéjüket
Amikor a fogyasztók a növényi alapú élelmiszerre gondolnak, az összetevők tekintetében is olyan alapanyagokat képzelnek el, mint a szójabab, a búza, a borsó, a kókusz vagy a rizs.
Az Arbiom valami mást is hozzá akart adni ezekhez az általános összetevőkhöz: a fát. Az észak-karolinai cég nemrég alkalmazta először SylPro nevű összetevőjét, ami nem más, mint fermentált és apró darabokra bontott fa, amely kiválóan helyettesíti az extrudált szója-, borsó- és búzafehérjét.
FoodDive
Kapcsolódó cikkeink
A növényi alapú innovációkra ösztönzőleg hat a fermentáció, a regionális ízek és az árparitás
Bár a növényi alapú ágazat eddig is jelentős sikereket ért…
Tovább olvasom >Növényi alapú termékekkel kiváltható a hús, tojás és tej a fenntarthatóbb jövőért
Egyre többen választanak növényi alapú termékeket a hagyományos élelmiszerek helyett,…
Tovább olvasom >Íz és minőség nélkül nem maradnak versenyben a növényi alapú márkák
Ian Hepburn, a Flora Food Group marketingigazgatója arra figyelmeztetett egy…
Tovább olvasom >További cikkeink
Tudatosabban vásárolunk? Töretlen a kereslet a hazai ízek iránt
Több száz magyar termelővel működik együtt a Kifli.hu, hogy minél…
Tovább olvasom >Jelentősen nőtt az Alibaba negyedéves nyeresége
Az Alibaba Group Holding kínai e-kereskedelmi óriás adózott eredménye jelentősen…
Tovább olvasom >Új marketing- és kommunikációs vezetővel erősít a Gránit Alapkezelő
2025 februárjától Csonka Attila irányítja a Gránit Alapkezelő marketing-, kommunikációs…
Tovább olvasom >