Fából készül a jövő növényi alapú élelmiszere?
Az Arbium nemrég fermentált fadarabokból hozott létre olyan alapanyagot, amely helyettesítheti a szóját, a borsót vagy más növényi fehérjét a húspótló termékekben.

Nagy fába vágták a fejszéjüket
Amikor a fogyasztók a növényi alapú élelmiszerre gondolnak, az összetevők tekintetében is olyan alapanyagokat képzelnek el, mint a szójabab, a búza, a borsó, a kókusz vagy a rizs.
Az Arbiom valami mást is hozzá akart adni ezekhez az általános összetevőkhöz: a fát. Az észak-karolinai cég nemrég alkalmazta először SylPro nevű összetevőjét, ami nem más, mint fermentált és apró darabokra bontott fa, amely kiválóan helyettesíti az extrudált szója-, borsó- és búzafehérjét.
FoodDive
Kapcsolódó cikkeink
Ugrásszerűen nő az alternatívfehérje-szabadalmak száma
A Good Food Institute a maga nemében első és egyedülálló…
Tovább olvasom >Új növényi italokkal lép be az észak-amerikai és ausztrál piacokra a Veganz
A német növényi alapú élelmiszergyártó, a Veganz Group megállapodást kötött…
Tovább olvasom >A növényi italokat gyártó Sproudba fektetett a Lantmännen
A svéd agrár-élelmiszeripari vállalat, a Lantmännen mintegy 10%-os részesedést szerzett…
Tovább olvasom >További cikkeink
Versenytényezővé válik a telephely az e-kereskedelemben
A digitalizáció és a fogyasztói elvárások gyors változása nyomán az…
Tovább olvasom >Exportban erősödik a Gyermelyi – alkalmazkodás a kihívásokhoz
A Gyermelyi Zrt. 2024-es pénzügyi beszámolója alapján világosan látszik: a…
Tovább olvasom >Önkéntes Vízadó program indul Budapesten
Önkéntes Vízadó programot hirdet Budapesten a 10 millió Fa, Budapest…
Tovább olvasom >