Fából készül a jövő növényi alapú élelmiszere?
Az Arbium nemrég fermentált fadarabokból hozott létre olyan alapanyagot, amely helyettesítheti a szóját, a borsót vagy más növényi fehérjét a húspótló termékekben.

Nagy fába vágták a fejszéjüket
Amikor a fogyasztók a növényi alapú élelmiszerre gondolnak, az összetevők tekintetében is olyan alapanyagokat képzelnek el, mint a szójabab, a búza, a borsó, a kókusz vagy a rizs.
Az Arbiom valami mást is hozzá akart adni ezekhez az általános összetevőkhöz: a fát. Az észak-karolinai cég nemrég alkalmazta először SylPro nevű összetevőjét, ami nem más, mint fermentált és apró darabokra bontott fa, amely kiválóan helyettesíti az extrudált szója-, borsó- és búzafehérjét.
FoodDive
Kapcsolódó cikkeink
Az Impossible Foods terméke profi sportolóknak is biztonságos
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Fogyasztásra kész zabital-alapú jegeskávét dob piacra az Oatly az Egyesült Királyságban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Eleplant, 75% növényi alapú kenhető zsír 200 g
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Ünnepi vásárlási roham: Másodpercek alatt frissülnek az árak a hazai üzletekben
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Így készülnek az ünnepi nagybevásárlásra a magyarok
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A magyar e-kereskedelem nagy nyertesei a vásárlók: stratégiai partnerséget kötött a GLS és a DPD a még rugalmasabb csomagátvételért
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >

