Ezzel a módszerrel csökkenthető az élelmiszerpazarlás
A TikTokon újra divatba jött a New York-i séf, Will Coleman által népszerűsített „6 to 1” bevásárlási módszer, amelynek lényege hat zöldség, öt gyümölcs, négy fehérjeforrás, három keményítő, két szósz és egy luxuscikk kiválasztása minden héten. A célja nem csupán az idő és pénz megtakarítása, hanem az élelmiszerpazarlás csökkentése is.
Coleman, aki televíziós személyiség és tartalomkészítő is, az „6 to 1” módszerrel azt hangsúlyozza, hogy ez nemcsak az élelmiszerekre fordított kiadásokon spórol, hanem a választások sokféleségét is növeli a bevásárlások során. Frances Largeman-Roth, dietetikus és háromgyermekes anya, a módszer pozitív hatásait erősítette meg, kiemelve az étrendünk változatosságának fontosságát és a rugalmas vásárláshoz való hozzáállást.
Az „6 to 1” bevásárlási módszer sikeres alkalmazásához elengedhetetlen az étkezés-tervezés. Fontos, hogy előzetesen átgondoljuk, milyen ételeket készítenénk az adott héten, és ez alapján válasszuk ki az alapanyagokat. Largeman-Roth javasolja, hogy először tekintsük át a már rendelkezésre álló készleteinket, majd aszerint válasszunk recepteket vagy akciókat figyelembe véve.
Az „6 to 1” módszer így nemcsak hatékonyabbá teszi a bevásárlást, hanem segít abban is, hogy változatos és célzottabb legyen az étkezésünk, miközben hozzájárul az élelmiszerpazarlás csökkentéséhez.
Kapcsolódó cikkeink
Kulcsfontosságú az állatorvos-tudományi képzés
A jól képzett állatorvosoknak kulcsfontosságú szerepe van a járványmegelőzésben és…
Tovább olvasom >Slow Food Deutschland: nem a rovarok fogyasztása, hanem az élelmiszerpazarlás csökkentése lehet a megoldás
Kritikát fogalmazott meg a Slow Food Deutschland a rovarok Európában…
Tovább olvasom >Folytatódik a harc az élelmiszerpazarlás ellen
Magyarország kormánya az elmúlt években számos intézkedést tett az élelmiszerpazarlás…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >