Ezüstérmet kapott a Nyugati téri McDonald’s

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 10. 22. 00:02

Az Askmen.com férfiaknak szóló internetes magazin megválasztotta a világ 10 legszebb McDonald’s éttermét. A havi 7 millió látogatót vonzó amerikai portál szerint a Nyugati téri McDonald’s a második legszebb a világon.

Az első helyet az Oxford Streeten található londoni étterem szerezte meg, a listán 4 amerikai és 6 európai McDonald’s kapott helyet.
A rangsorban a magyar étterem az egyetlen, amelyet nem a közelmúltban újítottak fel vagy nyitottak meg; a Nyugati téri McDonald’s 1990 óta várja a hamburgerre éhezőket. A magyar étterem kapcsán különlegességként említik a pályaudvar melletti helyszínt, az antik lámpákat, a kovácsoltvas kapukat és a világoskék festett mennyezetet.
A budapesti McDonald’s-ot nem véletlenül tartják a világ egyik legkülönlegesebb éttermének: az épületet Gustave Eiffel irodája tervezte. A pályaudvar az Osztrák-Magyar Államvasút Társaság megbízásából épült 1874-77 között, a mai étterem Sissi királyné fogadóépületeként működött.
A Nyugati téren 1990 óta található McDonald’s; azóta az étterem 60 millió vendéget szolgált ki, évente 2 millió vendég fordul meg itt. Ezzel a számmal az egyik legforgalmasabb hazai McDonald’s-nak számít. Az ide betérő vásárlókat a hagyományos McDonald’s kínálaton túl McCafé és reggeli menü is várja – írja a Privátbankár.hu.
Kapcsolódó cikkeink