Ezek a népszerű forró italok hideg téli estéken

Szerző: Trademagazin Dátum: 2022. 11. 24. 08:13

Ahogy egyre hidegebbek és rövidebbek a napok, a legtöbben alig várják, hogy az egész napos hajtás után hazaérjenek, ha pedig az eső is elered, akkor ez a vágy még tovább fokozódik. Sokakra otthon is rengeteg feladat vár, az igazi kikapcsolódásra csak ritkán van lehetőség. Ilyenkor mindenki megérdemel egy kis kényeztetést, amihez most hoztunk néhány olyan italt, ami a testet és a lelket is kellemesen felmelegíti, ráadásul az elkészítéssel sem kell sokat bajlódni! 

Népszerű a mézes tea is

Gyümölcsös-mézes tea

Kezdjük is a legegyszerűbb itallal, ami nem más, mint egy egyszerű fekete tea, a kedvenc gyümölcseinkkel megbolondítva. Az alapja bármilyen fekete tea lehet, ami van otthon, ha pedig elkészült, akkor ehhez kell hozzáadnunk a mézet és a kedvenc gyümölcsünk levéből néhány cseppet. Ha frissen is kapható gyümölcsről van szó, akkor az íz mellett a látványt is feldobhatjuk, például néhány narancsszeletet a csészébe rakva, de – mivel jelen esetben semmi sem kötelező, s mindent azért teszünk, hogy feldobjunk egy borús napot – akár a kedvenc dobozos gyümölcslevünkkel is kísérletezhetünk. Emellett a fűszerekkel is bátran próbálkozhatunk, az imént már említett narancs nagyon jó párost alkot egy csipetnyi fahéjjal, de a szegfűszeggel, a gyömbérrel és a kardamommal is érdemes lehet tenni egy próbát.

Házi forró csokoládé

3 dl tej és 100 gramm csokoládé párosa az alap – az intenzívebb ízhez az étcsokoládét javasoljuk, de itt is minden ízlés dolga, tehát nyugodtan nekikezdhetünk tej- vagy akár fehércsokival is. A tejet folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg a csoki teljesen el nem oszlik benne. Ezután 2 dl habtejszínt adunk hozzá, és tovább melegítjük, de ekkor már enyhébbre kapcsolva a tűzhelyet, majd, még azelőtt kitöltjük – lehetőleg a legkedvesebb bögrénkbe – hogy felforrna. A fahéj ebben az esetben is előkerülhet a fűszerpolcról, de a koronát a műre valószínűleg mindenki egy nagy adag tejszínhabbal teszi fel a képzeletében. Legyen hát így a valóságban is, ha pedig szeretnénk, akkor természetesen még tovább is léphetünk! Különféle toppingokkal tehetjük még tökéletesebbé az ízélményt – ezek lehetnek öntetek, vagy szórások, vagy akár ezek kombinációi is, sőt, akár a robbanós cukorka is tündökölhet egy fontosabb mellékszerepben.

Gyömbéres-citromos tea

Bár a gyömbér köztudottan hatékony a téli időszakban menetrendszerűen érkező megfázások és torokfájások leküzdésében is, erre a listára elsősorban nem emiatt került, hanem azért, mert különleges íze miatt érdemes rá nem csupán gyógyító hatása miatt gondolni. A finom, forró teához 25 gramm gyömbérre lesz szükségünk, amit meg is hámozhatunk, de egy alaposabb mosás is teljesen elegendő előkészület. Ezután lereszeljük, majd ezt a friss reszeléket forraljuk fel 6 dl vízben. Forrás után lassú tűzön főzzük tovább nagyjából 20 percig, ezután pedig nincs más hátra, mint az ízesítés – ehhez használhatjuk a jól bevált mézet, és természetesen citromot is. És bár talán félhetnénk attól, hogy unalmassá válik, mégis újra megemlítjük a fahéjat, hiszen ebben az összeállításban is abszolút megállja a helyét.

Egy lazább, kuckózós estéhez nyugodtan választhatunk egy kis nassolnivalót is, ehhez azonban most nem hozunk receptet, hiszen a lényeg éppen az, hogy minél kevesebb időt töltsünk a konyhában, és minél többet a kanapén, vagy a karosszékben, a legmelegebb takarónkba burkolózva. Ehelyett inkább a különféle csokikat és rágcsákat ajánljuk, amelyekből bőséges választékot találunk a Mixit kínálatában is.

+1 tipp: az örök klasszikus kakaó

Ha nagyon fáradtak vagyunk, és valami igazán egyszerűre vágyunk, akkor melegítsünk meg egy csésze tejet, és tegyünk bele instant kakaóport – nyugodtan púpozhatjuk a kanalat! Ne feledjük, nem versenyzünk, nem számít, hogy 2 perc, vagy 20 kellett ahhoz, hogy a kezünkben tarthassuk a végeredményt. A lényeg az, hogy tartsunk egy kis szünetet az őszi-téli nyüzsgésben, és kiélvezzünk egy pár percet saját magunkkal. Ehhez pedig néha a legegyszerűbb megoldás a legjobb – ha pedig szeretnénk a kakaóba egy kis pillecukrot tépkedni, nos, akkor sem áll az utunkba senki.

Címkék: , , ,

Kapcsolódó cikkeink