Ez volt 2017
Kovács László elnök szokásos évértékelőjében az ipartestület tavalyi eredményeit értékelte.
Az elmúlt év tárgyalásokban és egyeztetésekben ismételten sűrű volt: több körben egyeztettünk a BKIK-val az áfa és reprezentációs adó témájában, több alkalommal tárgyaltunk az Artisjusszal a jogdíjak csökkentéséről, az Ágazati Készség Tanács témában több alkalommal részt vettünk az MKIK-ban tartott egyeztetéseken, s javaslatainkkal segítettük a közös munkát. Ez évben is részt vettünk a NÉBIH GHP (Jó Higiéniai Gyakorlat) munkacsoportjában. A Magyar Turisztikai Ügynökséggel az év folyamán több alkalommal is egyeztettünk a kedvezményes áfa, a szervizdíj és más aktuális témákban, emellett tanácsokkal segítettük az MTÜ turizmus stratégiájának kidolgozását, s együttműködő partnerként részt vettünk a Magyar Turisztikai Ügynökség őszi kampányában. Az Élelmiszerbank elnökével történt megbeszélésünk során az élelmiszer-pazarlás adatgyűjtésének javaslatát fogalmaztuk meg.
Számos versenyt támogattunk és vettünk rajtuk részt zsűriként. Ilyen volt többek közt a Magyar Sommelier Bajnokság, Sommelier Club verseny, Danubius tanulóverseny, Chaine ifjúsági szakácsverseny, Nemzetközi Ifjúsági Gasztronómiai Verseny, Közétkeztetési Szakácsverseny, Worldskills verseny hazai előselejtezője, majd döntője a Hungexpon.
Ismét megjelent egy statisztikai helyzetértékelő tanulmányunk Zerényi Károly kollégánk tollából, a saját kutatásaira építve a vendéglátásról, amely megjelent a szakmai sajtóban is. Kérdőívet, felmérést készítettünk a vendéglátás ágazat szereplői körében a vendéglátást érintő problémákról és a szakmai szervezetekkel kapcsolatos elvárásokról, melynek feldolgozása jelenleg folyamatban van, s hamarosan publikálásra kerül.
Több konferencián vettünk részt, ahol Kovács László elnök és Semsei Rudolf elnökhelyettes képviselte szervezetünket előadásokkal és különböző témájú beszélgetéseken, és magunk is szerveztünk konferenciát, egy nyílt napot a NAV Pest Megyei Igazgatóságán, ahol az aktuális kérdésekről egyeztettünk az illetékes szakemberekkel.
Év végén felvételt nyertünk a Fővárosi Turisztikai Kerekasztal tagjainak sorába, s csatlakoztunk a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány-
hoz. //
Kapcsolódó cikkeink
Az MKIK fenntarthatósági vállalkozói szemléletformáló programjában 248 vállalkozás vett részt
Lezárult a fenntarthatósági vállalkozói szemléletformálást célzó alprogram, amelyben 248 vállalkozás…
Tovább olvasom >MKIK GVI: a cégek elenyésző kisebbsége mentes a háború hatásaitól
Az áprilisban végzett felmérés adatai szerint 92 százalékos volt azon…
Tovább olvasom >Minden szempontból nagy sikert hozott az ötödik Sirha Budapest
A Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítás mára már…
Tovább olvasom >További cikkeink
Üdítőital és esélyegyenlőség – A nap képe
A termék japán, a dobozfedélen domboruló Braille-írásjelek természetesen a vakoknak…
Tovább olvasom >Sörreggeli egy budapesti gerillafőzdétől
A kisüzemi sörös piac legkreatívabb sörfőzői egyre szokatlanabb kombinációkkal lepik…
Tovább olvasom >Szabálytalan-szájtátós torta – A nap videója
Egyszerű, látványos, eredeti, komoly kézügyeséget nem igénylő torta sok-sok kalóriával…
Tovább olvasom >