Évről évre többet adnak el a Nógrádi ropogósból

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 01. 18. 11:11

A tradicionális ropiból, a 42 éve készülő Nógrádi ropogósból 950 tonnányit állítottak elő tavaly a Salgó Center Coop Zrt. salgótarjáni, karancslapujtői és karancsberényi üzemeiben, ez a mennyiség öt éve még 750 tonna volt – mondta Turiné Bácskai Julianna, a cég üzemvezetője az MTI-nek.

MTI Fotó: Komka Péter


A Salgótarján és Vidéke Áfész jogutódjaként működő Salgó Center Coop Zrt. fő profilja az élelmiszer-kiskereskedelem és a gyártás – tájékoztatott az üzemvezető. A két üzletágban összesen 270 embert foglalkoztatnak, és szerény nyereséggel zárják a múlt évet, közel 3 milliárd forintos árbevétel mellett. Salgótarjánban és környékén 35 élelmiszerboltot üzemeltetnek, de a működési körzeten kívül Egerben, Szirákon, Ecsegen, Pásztón és Taron vannak kiskereskedelmi egységeik.

Salgótarjánban, Karancslapujtőn működnek a társaság ropiüzemei, valamint Karancsberényben ropi- és perecüzem. A Nógrádi ropogós piaca majdnem az ország egész területét lefedi, szállítanak a saját márkájú ropogósból multinacionális cégeknek, nagykereskedelmi hálózatoknak is – mondta Turiné Bácskai Julianna, hozzátéve: tavaly 950 tonna volt az éves termelés a különböző kiszerelésű – 45 és 350 gramm töltősúly közötti – termékekből.

A ropogóst 1971 óta gyártják Nógrád megyében, a hagyományos mellett sütnek szezámmagosat, egyszázalékos sótartalmú alattit gyerekeknek és teljes kiőrlésű tönkölybúzából készült pálcikát is. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink