Évente 130 millió kilogram húst vásárolunk feketén?
A húsipari szakmai szakértők 2008-ra mintegy 25 százalékos európai termelői árnövekedést prognosztizálnak. Itthon alig sikerül áremelést érvényesíteni.
A Hússzövetség tagvállalatai az
elmúlt évben tízszázalékos sertéshúsfogyasztás-csökkenést regisztráltak, lehet,
hogy a kieső – éves szinten 30 millió kiló – sertéshús az amúgy is 30
százalékos részesedéssel bíró feketegazdaságot gyarapítja.
Kapcsolódó cikkeink
Még több cikk hasonló témában >
További cikkeink
EM: tovább folytatódik a visszaváltási rendszer fejlesztése
Az előző év elejétől bevezetett rendszernek köszönhetően 2025 nyarára jelentős…
Tovább olvasom >Lassulás és áremelkedés egyszerre – így alakul a tejpiac nyáron
A tejágazatban egyszerre van jelen a nemzetközi árnövekedés és a…
Tovább olvasom >Újabb probléma hozhat élelmiszer-drágulást
Súlyos következményekkel járhat a latin-amerikai agrárszektorra nézve, ha az Egyesült…
Tovább olvasom >