Év Fagylaltja 2020

Szerző: Ipacs Tamás Dátum: 2020. 08. 10. 09:46

A járványhelyzet alaposan átírta az idei Év Fagylaltja verseny körülményeit, így a tervezett „fagylaltfesztivál” helyett az elnökség alapjaiban új formát adott a 2020-as versenynek.

Magyar Cukrásziparosok Országos Ipartestülete

A 2 körös verseny a régiós elődöntőkkel vette kezdetét, mely során „utazó zsűri” kóstolta és pontozta a nevezett kész fagylaltokat. Köszönjük Kiss Károlyné, Urbán Ildikó, Andrész Zoltán, Erdélyi Balázs és Kiss Zoltán munkáját, akik a zsűrizés nemes, de igencsak nehéz feladatát látta el. Az elődöntők 2 nap alatt 4 régióban zajlottak (Székesfehérvár, Dunaföldvár, Tápiószecső és Eger). Ezúton is köszönjük a régiókban helyet adó házigazdáknak a segítséget!

Év Fagylaltja 2020

Az „utazó” zsűri 43 fagylaltot kóstolt

Az elődöntőkre összesen 43 fagylaltot neveztek a kollégák, közülük a zsűri 13 különlegességet juttatott tovább a döntőbe, amelyre július 7-én került sor az Ipartestület tanműhelyében. Az eredményhirdetésnek és a sajtótájékoztatónak már a Zila Kávéház és Étterem adott otthont.

Kötelező íz idén sem volt, semmi nem szabott határt a versenyzők kreativitásának.

Év Fagylaltja 2020

A győztes fagylalt alapja a maracuja, a karamell és a pekándió

A cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenyében a következő eredmények születtek:

• Aranyérmes és egyben az év fagylaltja vándorkupa győztese: Passió-karamell – Dobó Norbert, Füredi Fagyizó – Balatonfüred

• Ezüstérem: Törökmézes vanília – Dobó Norbert, Füredi Fagyizó – Balatonfüred

• Bronzérem: Modena Kincse – Koncz Andrea, Sissi Kézműves Fagyizó – Gödöllő

• Bronzérem: Zöldcitrom egy csipetnyi mentával – Somogyi Renáta, Bringatanya Fagyizó, Gyenesdiás

Az alapanyaggyártók között az első helyet a Goodwill Kft. Ropogós pisztácia sorbetje szerezte meg. //

Kapcsolódó cikkeink