Európában a sertéslétszám gyarapodásával számolnak
Az Európai Unió sertéshústermelésének lassú, de folyamatos növekedésére számít 2018-tól 2026-ig az Európai Bizottság. A közelmúltban megjelent elemzésük szerint a közösség sertéshústermelése, ha összegzik a tavalyi adatokat, akkor az előzetes várakozások szerint 23,6 millió tonnát mutathat a mérleg, ami több mint egy százalékos növekedés 2015-höz képest.
Az előrevetítés szerint a kibocsátás 23,9 millió tonna körül alakulhat 2026-ban, ami 2,5 százalékkal haladná meg a 2015. évi mennyiséget. Az unió sertéshúsexportja 24 százalékkal bővülhet az idén az előző évihez képest, és meghaladhatja a 2,7 millió tonnát. Becslések szerint a tavalyi és az idei sertéshúsimport 13 ezer tonna körül alakulhat. Ezt követően évente 17-19 ezer tonna sertéshús behozatalára számítanak a szakértők. A közösség sertéshúsfogyasztása előreláthatóan nem változik számottevően a következő tíz évben a 2015. évi volumenhez képest. Az egy főre jutó sertéshúsfogyasztás a régi tagországokban 31,2 kilogramm, míg az új tagországokban 34,5 kilogramm körül alakulhat a következő évtized közepén. (munkatársunktól)
Kapcsolódó cikkeink
Az euróövezeti infláció 2,4 százalék volt március után áprilisban is
Az elemzői várakozásokkal összhangban március után áprilisban is 2,4 százalék…
Tovább olvasom >GKI-cikk az EU-ban: 20 év változása
Lemaradunk a visegrádi országoktól, vagy épp az élre törünk? Tényleg…
Tovább olvasom >Magyarország 20 éve az EU-ban: hogyan változott a lakosság fogyasztása?
2004. május 1-én tíz új állam csatlakozott az Európai Unióhoz,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megjelent a Trade magazin legújabb száma!
A digitális verzió ezúttal is bővített formában jelent meg, és olvasható a levél…
Tovább olvasom >FAO: második hónapja nőttek a globális élelmiszerárak áprilisban havi szinten
Áprilisban már a második egymást követő hónapban nőttek a globális…
Tovább olvasom >Száguldó vonaton a szépségápolás
Az FMCG-szektoron belül a szépségápolás az egyik leggyorsabban fejlődő piac,…
Tovább olvasom >