Ételek az üvegpalota konyhájából – A nap képe
Kobayashi Eriko hihetetlenül élethű tükörtojás-, szalonna- és gumimaciszobrai az olyan anyagból készültek, amibe az ember nem szívesen harapna bele: üvegből. A Seattle-ben élő művész hiperrealista művei a rutinszerű étkezésekhez és a kényelmi ételekhez fűződő kapcsolatunkat vizsgálják. „Hiszem, hogy a ruháinkkal, ételeinkkel és a mindennapi szükségleteinkkel kapcsolatos döntéseinket a termékekkel való bensőségesség és szimpátia érzése alapján hozzuk meg” – vallja Kobayashi.
7
Kapcsolódó cikkeink
Tányérok manga stílusban – A nap képe
Manga – kissé talán leegyszerűsítve – a japán képregények neve;…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új séf dolgozik az Arany Kaviár élén
Molnár Bence személyében egy fiatal, kiemelkedően tehetséges, a Bocuse d’Or…
Tovább olvasom >Helyettes államtitkár: stratégiai cél az egészséges étkezés előmozdítása
Stratégiai cél a kormányzat számára az ételminőség, az ételbiztonság és…
Tovább olvasom >Áll a bál a magyarok kedvenc üdülőhelyén
A Kanári-szigeteken – ahová rengeteg magyar turista látogat – egyre…
Tovább olvasom >