Eszünk utcán, eszünk strandon
Borús eredményekkel zárult a strandbüfék és a street foodok nyári szezonális Nébih-ellenőrzése. Az idei ellenőrzés-sorozatban a strandbüféket és a street foodokat is felkeresték az élelmiszer-biztonsági felügyelők; az egész országban 346 vendéglátó létesítményt vizsgáltak. A szakemberek számos egységben találtak lejárt termékeket, továbbá a higiéniai feltételek, az alapanyagok tárolása és nyomon követése, valamint a dolgozók egészségügyi alkalmasságának igazolása kapcsán is merültek fel problémák.
A hatóságok 48 esetben indítottak eljárást, a kiszabott bírságok értéke meghaladta a 3 millió forintot. Összesen 205 kg élelmiszert vontak ki a forgalomból, 703 ezer forint értékben. Kedvező tapasztalat volt viszont, hogy az allergénekkel kapcsolatos fogyasztói tájékoztatás megfelelőnek bizonyult. Az előírt HACCP-dokumentációkat is vezetik az egységek, bár volt olyan vendéglátóhely, ahol nem a valóságnak megfelelő adatokat regisztráltak.
A cikk a Trade magazin 2024/8-9. lapszámában olvasható.
//
Kapcsolódó cikkeink
Tejtermékrészlegeket ellenőrzött a Nébih
Kereskedelmi egységek tejtermékrészlegeit ellenőrizték a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei.…
Tovább olvasom >Élelmiszerboltok tejtermékrészlegén járt a Szupermenta
A Szupermenta programban ezúttal kereskedelmi egységek tejtermékrészlegeit ellenőrizték a Nemzeti…
Tovább olvasom >A beszállítói és beszerzői célok ugyanazok, de csatornánként mások a kihívások és tervek – Együtt okosodtunk (Business Days 2024 1. rész)
Keddtől a kiskereskedelem tudományában mélyedhettek el az FMCG-szabadegyetem hallgatói a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új zseb nyílik a SZÉP-kártyán Aktív magyarok névvel
Mindenki a saját egészségének a kovácsa, az Aktív Magyarország program…
Tovább olvasom >MTÜ: tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai
Tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai a…
Tovább olvasom >