Estée Lauder: csökkentik a profitot a magasabb költségek és a kínai fellendülés lassúsága

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 02. 03. 09:03

Az Estée Lauder Cos Inc. éves profitjának nagyobb mértékű csökkenését prognosztizálta, mert a lassú fellendülés elsőszámú piacán, Kínában és a magasabb költségek kockázatot jelentenek.

A New York-i székhelyű vállalat részvényei mintegy 3%-kal csökkentek a tőzsdenyitás előtti kereskedésben, miután a vállalat a harmadik negyedévre az elemzői várakozásoknál alacsonyabb forgalmat és nyereséget prognosztizált, ugyanis a vállalatnak magasabb szállítási és munkaerőköltségekkel kell szembenéznie.

Számos amerikai vállalat, így az Estée eladásait is befolyásolta Kína szigorú nulla-COVID politikája, de az elemzők arra számítanak, hogy az ország a legszigorúbb korlátozások enyhítésére és az utazási korlátozások feloldására nemrégiben tett lépése a luxus- és szépségipari cégek eladásainak fellendülését fogja eredményezni.

A vállalat arra is számít, hogy az utazóközönség felé történő ázsiai kiskereskedelem és Kína újólagos növekedési pályára állása az év második felében kedvezően hat majd az eladásokra.

Fabrizio Freda, elnök-vezérigazgató elmondta: „A 2023-as pénzügyi év második negyedévében a várakozások szerint teljesítettünk, annak ellenére, hogy a COVID Kínában még decemberben is gondot jelentett.

” A világon számos fejlett és feltörekvő piac teljesített jól, így organikus forgalomnövekedési kilátásaink megvalósultak, és a fegyelmezett költséggazdálkodás és az amerikai dollár erejének mérséklődése miatt túlteljesítettük a korrigált hígított EPS-előrejelzésünket.”

ESM

Kapcsolódó cikkeink