Erőteljes árképzése révén növelte az értékesítést a Campari

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 02. 23. 09:42

Az olasz szeszesital-gyártó Campari 9,6%-os növekedést jelentett a negyedik negyedévben a változatlan áron számolt eladásokban köszönhetően erőteljes árképzésének és az ellátás akadozása ellenére.

Az Aperol és Campari keserűlikőrök gyártója szerint a nettó árbevétel 2022 egészében elérte a 2,7 milliárd eurót, ami 16,4%-os organikus növekedést jelent az előző évhez képest.

„A kihívásokkal teli 2022-ben továbbra is sikerült előrelépnünk hosszú távú növekedési stratégiánk megvalósításában, amely a fenntartható márkaépítésre, valamint a portfólió vonzó akvizíciókkal történő bővítésére összpontosít” – mondta Bob Kunze-Concewitz, a Campari vezérigazgatója a közleményben.

„Az inflációra vonatkozó általános makrokörnyezet továbbra is kihívást jelent annak ellenére, hogy az enyhülés bizonyos jelei mutatkoznak; mindazonáltal továbbra is bízunk a jelenlegi működési haszonkulcs organikus szinten tartásában” – tette hozzá.

A Campari elmondta, hogy bízik a jövőbeli kereslet erejében, és középtávon nagy volumenű ellátásilánc-beruházásokat tervez, hogy megduplázza a teljes termelési kapacitást a kulcsfontosságú aperitif, bourbon és tequila kategóriákban.

Az Aperol Spritz koktél népszerűsége által komoly lendületet kapott cégcsoport eladásainak 46%-át Amerikában bonyolítja, és az Egyesült Államok a legnagyobb piaca.

Az utolsó negyedévben az összehasonlítható alapon (like for like) számolt kiigazított működési eredmény 7,6%-kal nőtt, a bemeneti költségek inflációját szinte teljesen ellensúlyozták a pozitív árképzési kezdeményezések. Ugyanezen az alapon 19%-kal nőtt –mely az egy évvel korábbihoz képest.

ESM

Kapcsolódó cikkeink