Erőteljes áremelkedéssel találkozhatunk a húspultoknál a közeljövőben

Egyelőre nem jósolható meg, hogy milyen mértékben emelkednek tovább a húsárak. (Fotó: Pixabay)
A koronavírus-járvány már egy egyensúlyi állapotba robbant be, és bár a járvány ideje alatt a magyarok sertéshús-fogyasztása mennyiségileg érdemeben nem változott, a struktúrában jelentős átalakulás volt megfigyelhető. De mi történt a sertéshús-fogyasztás terén a pandémia után, és különösen az elmúlt hónapokban? Milyen folyamatok állnak a sertéshús árának emelkedése mögött, és egyáltalán, meddig emelkedhetnek az árak? Mi várható a következő időszakban? Az Agrárszektor erről Éder Tamást, a Hússzövetség elnökét kérdezte.
A szakember beszélt arról is, hogy a másik jelentős strukturális változás a fogyasztás helyszínéből fakadt, hiszen az emberek étteremben meg közétkeztetésben kevesebbet ettek.
Kapcsolódó cikkeink
Az aszály miatt akár negyedével is magasabb árat fizethetünk az olívaolajért
Az Acesur, az olívaolaj egyik vezető exportőre a következő három-négy…
Tovább olvasom >Az igazán durva infláció még csak most jön, állítják egyes elemzők
Júliusban 13%-ra ugorhatott fel az infláció Magyarországon – derül ki…
Tovább olvasom >Az ALDI továbbra is az Egyesült Királyság legolcsóbb szupermarkete
Az Aldit már a második egymást követő hónapban nyilvánította az…
Tovább olvasom >További cikkeink
15%-kal nőtt a vendéglátás forgalma, tovább folytatódhat a szektor helyreállása
Az egy évvel ezelőtti fokozatos nyitás miatt emelkedő bázishoz képest júniusban…
Tovább olvasom >Magyarországon évente mintegy 1,8 millió tonna élelmiszerhulladék keletkezik
A vágtázó élelmiszerárak egyik következménye, hogy a szemétbe dobott ételek…
Tovább olvasom >Nehezen indult a szezon, de továbbra is Európa élén a hazai csemegekukorica
Európában a legtöbb csemegekukorica Magyarországon terem. A szegmens versenyképességének megőrzése…
Tovább olvasom >