Erősödnek a kereskedelmi kapcsolatok a Padovai Nagybani Piaccal

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 10. 27. 11:15

A magyar partnerek évente átlagosan 15 millió eurós forgalmat bonyolítanak le a padovai piaccal, a legnagyobb exportot lebonyolító olasz nagybani piac tovább erősíti magyarországi kapcsolatait – közölte az Olasz Nagykövetség kereskedelemfejlesztési szekciója a küldöttség látogatását követően szerdán az MTI-vel.

piac

A Padovai Nagybani Piac (MAAP) vezetősége és a zöldség-gyümölcs árusításában és a logisztikában érdekelt magyar cégek üzleti találkozókon vettek részt. A rendezvény célja a magyar vállalatokkal ápolt, kiemelt együttműködés elmélyítése. A padovai küldöttség magyarországi kapcsolatainak bővítése céljából a Szegedi Nagybani Piacot is felkeresi – közölték az Olasz Külkereskedelmi Intézet által szervezett eseményt követően.
Olaszország a világ hatodik, Európa második legnagyobb zöldség-gyümölcs termelője. Mintegy 343 ezer tonnányi forgalmával a MAAP egyike Olaszország tíz legfontosabb nagybani piacának, egyben piacvezető az olasz zöldség-gyümölcs exportban. A MAAP területe mintegy 250 ezer négyzetméter, és stratégiai földrajzi fekvéssel bír a Magyarországra irányuló export szempontjából, 850 kilométerre található a magyar fővárostól, ami körülbelül 10 óra alatt tehető meg
A Padovai és a Budapesti Nagybani Piac között 2013-tól áll fenn kereskedelmi együttműködés. A budapesti és szegedi találkozók célja a MAAP és a magyarországi piaci szereplők közötti kapcsolatrendszer bővítése és további erősítése, bár a Padovai Nagybani Piac eddig kiépített magyarországi jelenléte korántsem elhanyagolható; 2010 és 2015 között csaknem 3 ezer magyar vásárló állt kapcsolatban a Padovai Nagybani Piaccal, ezzel Magyarország képviselteti magát a legnagyobb számú csoporttal. (MTI)


Kapcsolódó cikkeink