Erhardt Zoltán nyerte el 2023-ban az Év Vendéglőse díjat
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) tagsága az Év Vendéglőse díjat 2023-ban Erhardt Zoltánnak, a soproni Erhardt Étterem, Panzió és Kézműves Pékség tulajdonosának ítélte oda.
Erhardt Zoltán a folyamatos megújulás híve. Családi gyökereiből táplálkozik az az erő, mellyel a mindennapokban halad. Vidéki éttermének konyháját a regionális ízek jellemzik és olyan kedvelt, magyar fogások, melyek modern konyhatechnológiával, hagyományos receptúra szerint készülnek.
Az Alpokalja-Fertő-táj Védjegy birtokosa. A régió termelőinek termékei – lekvárok, szörpök, borok, sajtok – nemcsak az étlap fogásaiban jelennek meg, szívesen ajánlja és értékesíti őket a városban elsőként megnyitott kézműves pékségében.
Közel 20 éves törzsvendégkörére éppoly büszke, mint kollégáira. A siker kulcsát a tisztességes alapanyagokban és a jó csapatmunkában látja.
Szakmai útja során először a bor, majd a kovász bűvöletébe került. Előbb hivatalos borbírálóvá és borszakértővé vált, majd pék szakmát is szerzet. 2021 óta a Magyar Kézműves Kenyértársaság tagja.
A jó kenyér a szenvedélye, melynek sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint a három városon belüli péküzlet és a Sopron környéki további két értékesítő pont.
A Soproni SZC Vendéglátó, Kereskedelmi Technikum és Kollégium diákjainak oktatási helyszínt biztosít szakács és felszolgáló szakmákban. A leendő szakemberek éppúgy tanulnak és fejlődnek az étterem konyháján és a vendégtérben, mint a Soproni SZC Berg Gusztáv Szakképző Iskola pék-cukrász tanulói a pékségben. A pékségben szeretettel fogadja a kisebb gyerekeket is. Óvodásokkal, kisiskolásokkal ismerteti meg egy-egy látogatás során a pék szakma szépségeit, kóstoltatja a kovászos kenyeret, sós kiflit.
Külföldi tanulmányutak, szakmai rendezvényeken való részvétel, a szakma iránti szeretet és elhivatottság vezette a Szakács Mestervizsga letételéhez.
Hazai gasztro- és zenei fesztiválok állandó részvevője. Főzött már Jared Leto Oscar-díjas színésznek és zenésznek. Szakmai karrierjének csúcspontja Angela Merkel és Orbán Viktor közös soproni látogatása 2019 augusztusában, a Páneurópai Piknik 30. évfordulóján, amely során a budapesti Gundel Étterem csapatával közösen látták vendégül az államfőket.
A városba látogatók nemcsak az Erhardt konyha és pékség ízeit élvezhetik, hanem családi panziójának otthonosságát, kényelmét is, immár 18 szobában, Sopron egykori Poncichter negyedének szívében. A virágos, tiszta környezetet a Magyar Turizmus Zrt. is 2014-ben, Rozmaring-díjjal tüntette ki.
Az Év Vendéglőse díjat 2001-ben alapította a Magyar Vendéglátók Ipartestülete. A díj odaítélésénél mindenkor kiemelkedő szempont az eredményesen végzett munka, a vendéglős társadalom tekintélyét öregbítő, tisztességes szakmai magatartás és a példamutató közéleti tevékenység is. A díjazott olyan vendéglős kell hogy legyen, aki szakmaszeretetével, tudásával példaképül szolgálhat a felnövekvő generációk és a pályatársak számára.
Kapcsolódó cikkeink
A Magyar Vendéglátók Ipartastülete üdvözli az NGM felszolgálási díjjal kapcsolatos döntését
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) üdvözli az NGM felszolgálási díjjal…
Tovább olvasom >Javuló tendenciák
Az MVI évente közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról. A kiadvány…
Tovább olvasom >Ez volt az idei Gundel-díj átadás – A nap képe
Október 27-én a Gundel Étteremben immáron 9. alkalommal adták át…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >