A fenntarthatúsági törekvések már nem csupán ‘jó, ha van’ elvárásként fogalmazódnak meg a fogyasztók részéről
Európában minden ötödik étkezést otthonukon kívüli étkezési szolgáltatásokból fogyasztanak el az emberek, nevezetesen éttermekben, élelmiszer-kiszállítókban és élelmiszerüzletekben. A fogyasztók még a házon kívüli étkezések során is biztosítani akarják, hogy az elfogyasztott élelmiszerek ne legyenek negatív hatással a környezetre vagy a társadalomra.
A Fenntartható Éttermek Szövetsége megbízásából készült felmérésből kiderült, hogy a válaszadók több mint 80%-a a fenntarthatóságot tartotta döntő tényezőnek az étkezési hely kiválasztásánál.
Az élelmiszer-szolgáltatók számos módon átalakították vállalkozásukat, beleértve az egyszer használatos műanyagok csökkentését és a fenntarthatóbb étrend népszerűsítését. A tanúsított, fenntartható pálmaolaj beszerzése egy másik megkülönböztető tényező az élelmiszer-szolgáltatások számára, amelyek elősegítik a vállalkozások társadalmi és környezetvédelmi céljait.
A pálmaolaj felhasználható az élelmiszerboltokban étolajként, vagy megtalálható az ételek elkészítéséhez használt termékek összetevőiben is. A legtöbb helyen az elkészített és adagolt ételek címkéi nem tartalmazzák az egyes termékek összetevőit, ezért a fogyasztók kevésbé ismerik élelmiszereik fenntarthatósági jellemzőit.
Azok a kiskereskedők, akik pálmaolajat használnak élelmiszerüzleteikben, az RSPO ellátási lánc tanúsítvány megszerzésével nyugalmat biztosíthatnak az ügyfeleknek. Az RSPO-tanúsítvánnyal rendelkező kiskereskedők, élelmiszerüzletek és éttermek hangsúlyozzák elkötelezettségüket a tanúsított, fenntartható pálmaolaj használata mellett.
A fenntartható pálmaolaj választásával a vállalatok egy nagyobb ügy mellett kötelezik el magukat: az erdőirtás megállítása, a biológiai sokféleség és a természetes ökoszisztémák tiszteletben tartása, a gyermekmunka felszámolása, kistermelők ezreinek megélhetésének javítása, valamint a munkaerő és a közösségek jogainak védelme mellett.
Íme egy tudástár, amely segíti a vendéglátóipari vállalkozásokat a fenntarthatósági intézkedések végrehajtásában. További információért látogasson el az rspo.org ol
Kapcsolódó cikkeink
A pálmaolaj elvesztette pozícióját, mint a világ legolcsóbb étolaja
A pálmaolaj elvesztette pozícióját, mint a világ legolcsóbb étolaja, mivel…
Tovább olvasom >Egészség, természet, pénztárca
Az egészséges és fenntartható élelmiszerek iránti növekvő keresletnek megfelelően a…
Tovább olvasom >Jól halad a Ferrero fenntarthatósági céljai teljesítésével
Legfrissebb fenntarthatósági jelentése szerint jó úton halad a Ferrero csoport…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszafogottabb eredményt hozott az ősz az idegenforgalomban
A nyári szezon növekedése után az ősz első hónapja visszafogottabb…
Tovább olvasom >Nagy Márton: A hazai fogyasztás erősödik
A hazai fogyasztás erősödik, a belső kereslet és az ettől…
Tovább olvasom >Csokiláz és pikáns rendelések – a magyarok így ünneplik a halloweent
Különleges rendelések és új édességtrendek Közép-Európában: egyre népszerűbbek az intim…
Tovább olvasom >