Biohulladék-kezelési programot indít a Maxima Lettországban

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 01. 26. 09:23

A Maxima Latvija új kezdeményezésének célja, hogy a vásárlókat tájékoztassa a szelektív hulladékgyűjtésről, és hogy napi hulladékkezelési szokásaik felülvizsgálatára ösztönözze őket.

A program a rigai városi tanács által indított „#biovaig” kampány keretében valósul meg.

A rigai üzletekben januártól február közepéig újraterveztt papírtáskákat vezettek be, amelyek edukációs céllal tájékoztatják a vásárlókat a biológiai hulladékról . Az új papírtáskák a rigai régió 88 Maxima üzletében kaphatók.

A táskák információkat tartalmaznak a biológiai hulladékgyűjtő edényekbe és más erre a célra kijelölt helyekre helyezhető biológiai hulladékfajtákról.

„A szelektív hulladékgyűjtés és a további feldolgozás alapvető szerepet játszik a környezeti fenntarthatóság előmozdításában” – nyilatkozta Santa Roberta, a Maxima Latvija társadalmi felelősségvállalásért és fenntarthatóságért felelős vezetője. „A hulladék megfelelő szelektálásával pozitív változásokat lehet elérni mind a mindennapi életben, mind a társadalom egészében, kezdve az újrahasznosítással és az új termékek előállításához szükséges erőforrások csökkentésén át egészen a környezet tisztává tételéig.

„Bár a biohulladék nem új hulladék, ennek a szelektív gyűjtése is fokozatosan bevezetésre kerül. A Maxima Latvija emellett más célzott aktivitásokkal is igyekszik a szelektív hulladékgyűjtési szokásokat előmozdítani.”

ESM

Kapcsolódó cikkeink