Kozmetikai bioplasztik lesz az élelmiszerhulladékból
Az Egyesült Államokban az élelmiszerhulladék több helyet foglal el a szeméttelepeken mint bármilyen más hulladék. A kidobott étel nagy része ráadásul el sem jut a háztartásokig – már előtte ide kerül.

Ilyen az igazi upcycling
Egy új projekt ezt a problémát szeretné megoldani: a WASTE2FUNC 2021-ben indult és 2024 novemberéig tart, a lényege pedig az, hogy az élelmiszerhulladékot bioműanyaggá és bio-felületaktív anyaggá alakítja, amelyet a kozmetikai és háztartási ipar tud hasznosítani.
A WASTE2FUNC szerint a platform segítségével mintegy 20%-kal csökkenthető a CO2-kibocsájtás.
Springwise
Kapcsolódó cikkeink
A kollégák elkötelezett munkájának köszönhetően a Tesco 73 százalékkal csökkentette élelmiszer-hulladékát
A Tesco a napokban publikálta kilencedik élelmiszerhulladék-jelentését, amelyben a hulladék…
Tovább olvasom >A jövő már elkezdődött – Gondolatok az Innovációk napjáról
Hogyan formálják az innovációk a kereskedelem és az élelmiszeripar jövőjét?…
Tovább olvasom >A luxus is lehet zöld – 6000 kg élelmiszert mentettek meg a budapesti hotelek a Munch alkalmazáson keresztül
Országszerte 12 szálloda csatlakozott a Munch ételmentő platformhoz: jelenleg 10…
Tovább olvasom >További cikkeink
Akciók, árak, alternatívák – promóciós helyzetkép a magyar háztartásokban
Turcsán Tünde, a YouGov ügyvezető igazgatója a Promóciók Napja konferencián…
Tovább olvasom >Sikeresen zárult a „Passzold vissza, Tesó!” 2025-ös tavaszi kampánya!
Idén már hetedik éve tart a ‘Passzold vissza, Tesó!’ használt…
Tovább olvasom >K&H: hiánypótló iránytűt kapnak a befektetők
Elindult a K&H Értékpapír – befektetői hangulatindex, amely heti rendszerességgel…
Tovább olvasom >