Emléktábla-­koszorúzás

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2019. 03. 10. 11:55

Minden évben Gundel János születésnapjához kötődően, márciusban tart koszorúzási ünnepséget az MVI, a Budapesti Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, valamint a Gundel család a híres vendéglős dinasztia alapítójának 2017 júniusában felavatott Akadémia utcai emléktáblájánál.

A szűk körű megemlékezésen Kovács László elnök köszöntötte a megjelenteket – a családot, kollégákat, diákokat és a sajtó megjelent képviselőit. Beszédében kiemelte, az egész szakma számára fontos a korszerű magyar vendéglátóipar és idegenforgalom egyik megteremtőjeként ismert nagy előd emlékének méltó megünneplése, és az általa létrehozott hagyományok ápolása. Az elnök megemlékezésében méltatta Gundel János szerepét a szakképzés és az új vendéglátós generációk professzionális szemléletének kialakításában. Nem mulasztotta el megemlíteni a közelmúltban elhunyt Jakabffy László érdemeit az emléktábla ötletének megvalósításában és a megemlékezések rendszeressé tételében.

A család részéről dr. Gundel János, a BGE professzora méltatta rövid visszatekintésben a családalapító szerepét a magyar gasztronómiában, kidomborítva a legismertebb magyar vendéglős korát megelőző marketing szemléletét.

Kovács László és Gundel János mellett az emléktáblán Dala Nagy Katalin, a BVHSZC főigazgató-helyettese helyezett el koszorút. //

Kapcsolódó cikkeink