Emlékérem Vojtek Évának
MKVM-emlékérmet kapott Vojtek Éva, a Cukrászmester Magazin főszerkesztője, akinek a nevét a Magyar Cukrász Ipartestület berkein belül mindenki ismeri, pedig nem cukrász, nincs cukrászdája sem, és saját bevallása szerint még sütni sem tud. Ezzel szemben a tradicionális magyar cukrászat elkötelezettje, és hosszú évek óta annak népszerűsítését, fejlesztését tekinti önnön vállalt feladatának.
Pályája kezdetén híres cukrászdákban, szállodában dolgozott, pár évtizeddel ezelőtt kiállításokat szervezett belföldön, magyar cukrászati napokat külföldön, hogy így népszerűsítse a magyar cukrászatot. Több évtizede szervezi, koordinálja, mentorálja szakmunkások, szakoktatók, fiatal pályakezdő cukrászok szakmai továbbfejlődését, tevékenysége elismeréseként nemrégiben átvehette a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt kitüntetést.
Kiváló kapcsolatteremtő készségét és közösségépítő munkásságát jelzi több hazai és nemzetközi esemény szervezése. Ötlete nyomán indította el az Ipartestület 2018-ban a sweeTEN elnevezésű pilot programot, amely a tehetséges/eredményt már felmutató fiatalok továbbképzését szolgálja.

Szervező és mentor
//
Kapcsolódó cikkeink
Közgyűlés 2022
A Magyar Cukrász Ipartestület októberben tartotta a pandémia miatt februárban…
Tovább olvasom >Matyasy elbúcsúzott
Denis Matyasy francia cukrászmester 2010 óta jár az ipartestület szervezésében…
Tovább olvasom >Rendhagyó sweeTEN 3.0 programok
A nyári szünet után folytatódott az ipartestület sweeTEN 3.0 tehetséggondozó…
Tovább olvasom >További cikkeink
Mi újság a konyhában?
Mivel kerüljön közel meglévő és potenciális ügyfeleihez a nagy médiazajban…
Tovább olvasom >Megvolt a 30. Turizmus Évadnyitó Gála Budapesten
A kultúra segítheti a gazdasági növekedést, a Veszprém-Balaton Európa Kulturális…
Tovább olvasom >22%-kal ugrott a vendégéjszakák száma
Az idegenforgalom a járvány elleni korlátozások két évvel ezelőtti fokozatos…
Tovább olvasom >