Elsősorban a versenyszféra javítja a foglalkoztatottságot
A K&H bank vezető elemzője szerint elsősorban a versenyszféra javítja a foglalkoztatottsági adatokat, de a további javulást fékezi, hogy egyre nehezebb újabb munkavállalókat mozgósítani.
Németh Dávid az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában azt mondta, a közmunkaprogramnak egyre kisebb a szerepe a foglalkoztatás növekedésében, elsősorban a versenyszféra vesz fel egyre több munkavállalót. Emellett gyarapodik azok száma is, akik magyarországi lakcímmel, de szomszédos országban dolgoznak.
Felhívta a figyelmet arra, hogy akik a válság idején elvesztették az állásukat, azokat már „felszívta” a piac. Hozzátette: sok év kell ahhoz, hogy befejeződjenek azok a szakképzések, amelyek a struktúraváltás miatt átrendeződött munkaerőpiacra is megfelelő számú dolgozót tudnak biztosítani.
A beruházásokkal kapcsolatban Németh Dávid azt mondta, az uniós források csökkenése miatt esett vissza a mutató, de az év végéig felgyorsul a támogatások lehívása és az építőipari megrendelés-állomány kivitelezése is beindíthatja a beruházásokat.
Kapcsolódó cikkeink
Vásárláskor nagy segítséget ad a K&H digitális pénzügyi asszisztense
Már fel sem kell állni egy vásárlásnál a fotelból, hogy…
Tovább olvasom >A fiatalok majdnem negyede szenvedi meg családja eladósodását
A K&H Bank szerint nem csak a felnőttek, de a…
Tovább olvasom >Januárban 4 millió 684 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,4 százalék
2025 januárjában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >